Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Меркола: Заземяването облекчава възпалението и разрежда кръвта

В психотерапията активно се използва терминът „ заземяване “. Тази техника позволява да се работи едновременно с човешкото тяло и психика

заземяването
Ходете боси – полезно е за здравето

Заземяването е един вид връзка със земята, която позволява на човек да стъпи здраво на краката и хармонично да взаимодейства със заобикалящия го свят, както и да балансира своите мисловни и емоционални процеси.

Освен това, заземяването ефективно облекчава възпалението, тъй като разрежда кръвта и насища тялото с отрицателно заредени йони през стъпалата. Когато сме „заземени“, отрицателно заредените електрони, които получаваме, укрепват водната структура в клетките.

Забелязали ли сте колко приятно е да ходите боси по плажа или в гората?

Има причина за това, която учените наричат „ефект от заземяването“. Причината за това усещане е прилив на мощен поток от лечебни електрони, които идват от земните недра. Земята има леко отрицателен заряд, затова когато стоим боси, електроните от земята навлизат в тялото и по този начин се осъществява животворно „преливане“ на лечебна сила.

Заземяването е най-добрият антиоксидант и най-достъпното противовъзпалително средство

Заземяването се определя като местоположението на босите крака на земята, независимо дали е кал, трева, пясък или бетон. Когато стъпалата потъват в богата на електрони почва, балансът на симпатиковата и парасимпатиковата нервна система се подобрява.

Заземяването е ефективна превенция против инфаркт и инсулт

Земята е естествен източник на електрони и фини електрически полета, които са необходими за правилното функциониране на имунната система, кръвообращението, синхронизиране на биоритма и други физиологични процеси. Това е най-ефективният и достъпен антиоксидант, който всеки може да си набави напълно безплатно.

Съвременната наука внимателно документира връзката между възпалението и всички хронични заболявания, включително тези, причинени от стареенето и самия процес на стареене. Важно е да се знае, че възпалението е състояние, което може да бъде намалено или предотвратено чрез заземяване на тялото, така както са го правили стотици, ако не и хиляди поколения преди нас.

Модерните обувки и маратонки прекъсват връзката на човека със земята

Тази връзка е прекъсната отдавна, тъй като днешните хора все по-рядко докосват земята не само с крака, но и с ръце. Ако градските жители случайно посеят нещо, то ще е в саксия, а почвата – специално обогатена и купена от магазин. Навремето хората свободно са сядали на земята, без значение дали на поляна или върху градски калдъръм. Сега това се определя като проява на лош вкус или липсващо възпитание. Случайно или не, думата, която най-често се употребява днес е ИЗОЛАЦИЯ. Дали човек ще изолира жилището си, или ще изолира себе си в същото това жилище, е без значение…

Чаената церемония в Япония запазва естествената връзка между човека и земята

Днешният човек живее на високо, сяда на високи столове, спи на високи легла. Единствено хората живеещи на изток поддържат връзка със земята, по един или друг начин.

Металът е електрически проводник. Той съдържа свободни или подвижни електрони, които могат да пренасят електрическа енергия от място на място.

Човешкото тяло е донякъде проводимо, защото съдържа голям брой заредени йони (наречени електролити), разтворени във вода. По този начин кръвта и други телесни течности са добри проводници. Свободните или подвижни електрони също могат да се движат в тялото.

Други материали, наречени изолатори, имат много малко свободни или подвижни електрони. Пластмасата и каучукът са добри изолатори и се използват за покриване на електрически проводници, така че проводниците да не се допират един до друг и пазят от токов удар.

Традиционно обувките са изработени от кожа (но не синтетична), която всъщност провежда електрони, и следователно поддържа проводящ контакт между земята и краката. Съвременните материали като каучук и пластмаси обаче са електрически изолатори и поради това блокират потока на полезни електрони от земята към тялото.

Възрожденски бит от Копривщица

Заземяването е от основно значение за оптималното здраве

Налягането на свободните радикали от замърсяването с живак, цигари, инсектициди, пестициди, транс-мазнини, радиация и други, постоянно изчерпва запасите от свободни електрони в тялото.

Това е една от основните причини, поради които се използват антиоксиданти. Антиоксидантите връщат електроните в човешкия организъм, за да предотвратят увреждането от свободните радикали върху тъканите.

Можем да получим тези електрони като ходим боси. Докосването до земята помага за неутрализиране на вредния положителен заряд на свободните радикали в тялото.

Джоузеф Меркола и Клинт Обър в разговор за ползите от заземяването

Според Клинт Обър тази липса на заземяване изглежда е в основата на повечето хронични заболявания – явление, което той нарича „синдром на електролитен дефицит“.

Въздействие на заземяването върху здравето

Когато тялото е подложено на силен стрес от свободните радикали, кръвта има тенденция да се сгъстява и положителните заряди се натрупват в организма. Това причинява хронично възпаление, което е симптом на повечето хронични и дегенеративни заболявания.

Заземяването ефективно помага за намаляване на възпалението в тялото

Също така, помага и за разреждането на кръвта, като осигурява на червените кръвни клетки излишни електрони, така че те да могат ефективно да се отблъснат, за да не се слепват, което може да доведе до образуване на кръвни съсиреци – най-честата причина за инфаркт или инсулт.

Изследванията показват, че на свободните електрони от Земята са им нужни около 80 минути, за да достигнат притока на кръв и да трансформират кръвните клетки.

Например, първите (и дори някои съвременни) противозачатъчни хапчета са известни с това, че причиняват инфаркти при жените. Един от механизмите, отговорни за този повишен риск е, че синтетичните естрогени и прогестероните увеличават вискозитета на кръвта.

Други биохимични промени, причинени от заземяването:

– Метаболизъм на калций и фосфор;
– Фиброзен метаболизъм;
– Предотвратяват се някои патологии на левкоцитите.

Заземяването помага за успокояване на симпатиковата нервна система

Симпатиковата нервна система поддържа вариабилността (промяната) на сърдечния ритъм, което е важно за балансирането на автономната нервна система. Облекчаване на болката, подобрен сън и цялостно усещане за благополучие са само някои от ползите за здравето, съобщени от хора, които често ходят боси. Йогите, например, или хората, които практикуват такава гимнастика, най-добре могат да обяснят положителните ефекти от заземяването.

Не на последно място, когато сте заземени, отрицателно заредените електрони, които получавате, подсилват структурата на водата в клетките , подобно на онова, което се случва, когато отрицателен заряд се въведе във водата от електрод.

Професор д-р Джералд Полак

Както е обяснено от професор д-р Джералд Полак, автор на „Четвъртата фаза на водата“, живата вода е отрицателно заредена вода. Тя може да задържа и да доставя енергия. По принцип, когато се заземявате, зареждате всяка клетка в тялото с енергия, която тялото може да използва, за да се самолекува.

Как да се заземите на закрито и на открито

Ходенето бос е един от най-лесните и най-добрите начини да се заземите, но за това се нуждаете от подходяща повърхност. Днес много повърхности в света НЕ позволяват трансфер на електрони между земята и тялото. Това включва асфалт, дърво, каучук, пластмаса, винил и катран. Повърхности, които позволяват на тялото да заземи:

– Пясък (плаж);
– Трева (за предпочитане мокра);
– Почва (кал);
– Бетон и тухла (ако не са боядисани и запечатани);
– Керамични плочки.

Дори на закрито и по време на полет има начини да останете „на земята“. Докосването на водата с една ръка, докато се бръснете с другата помага за заземяване. A по време на полет може да свалите обувките и да сложите краката (боси или с чорапи) на стоманените крака на стола пред вас.

Най-добрата почивка за тялото и ума!

Има и заземяващи подложки за спане или сядане, които могат да бъдат особено полезни, ако живеете в многоетажна сграда.

Заземяването може да е важно за живота и здравето

Важно е да се разбере, че заземяването не е лекарство за каквато и да е болест или разстройство на здравето. По-скоро това е един от ключовите механизми, чрез които тялото поддържа баланс и здраве.

Човешкото тяло еволюира в постоянен контакт със земята, а организма се нуждае от непрекъснат обмен на енергия, за да функционира правилно.

Ходенето „на бос крак “ на открито е един от най-прекрасните, евтини и ефективни начини да включите заземяването в ежедневието си. Може също така просто да събувате обувките възможно най-често навън, за да се възползвате от естествените възможности за заземяване.

Източник: mercola.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *