БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Инструкция стъпка по стъпка при първи симптоми на COVID-19

Броят на случаите на COVID-19 се увеличава с всеки изминал ден. Каква е причината и кога се налага спешна медицинска помощ?

COVID-19
Личните предпазни средства и социалната дистанция остават най-сигурните средства за предпазване от COVID19

Увеличението на честотата на острите вирусни инфекции (ОВИ) и COVID-19 се дължи преди всичко на факта, че ваканционният сезон приключи и много хора са пътували извън страната, когато мерките са били по-разхлабени. Друг фактор са метеорологичните условия през есента: колебанията в температурата през деня става норма. Хипотермията е основна причина за кашлица, хрема и болки в гърлото. Тази ситуация се наблюдава всяка година. Според д-р Иля Акинфиев, специалист по инфекциозни болести, няма нужда да се паникьосвате, а по-скоро да се държите внимателно и отговорно.

Д-р Иля Акинфиев

Бележка за пациента

При първите признаци на ОВИ:

1. Стойте си вкъщи, откажете се да ходите на работа.

2. През първия ден при температура до 38 градуса можете да се справите без медицинска помощ. Освен ако, разбира се, не говорим за деца, възрастни хора и пациенти, страдащи от хронични заболявания.

3. На втория ден, ако температурата продължава, трябва да се обадите на лекар. Специалистът ще ви прегледа и ще направи някои необходими изследвания и тестове, за да изключи тежък бронхит или пневмония.

4. При температура от 39 градуса и повече не трябва да правите пауза от един ден. Незабавно потърсите медицинска помощ.

Мерки за сигурност

Важен момент е поведението на членовете на семейството, живеещи в един апартамент с болния човек. Няма значение дали пациентът има признаци на COVID-19 или не (трудно е самостоятелно да се разграничат симптомите на коронавирус от сезонната настинка). Дори когато става въпрос за кашлица и хрема, само един човек трябва да се грижи за болния.

– Необходимо е проветряване поне четири пъти на ден.

– Болният не трябва е да бъде в стая, в която има отворен прозорец. Това ще помогне да се избегне хипотермията.

– Ако пациентът остане в една стая с останалата част от семейството, всички ще трябва да използват медицински маски . И ако болният е изолиран, личните предпазни средства са задължителни за човека, който се грижи за него.

Честото миене на ръцете е задължително за всички членове от семейството

Как да се противопоставим на инфекцията?

1. Част от превенцията е социалната дистанция. Задължително трябва да носите маска на обществени места. Струва си да запомните, че тя е неефективна, ако не покрива носа.

2. Съществува контактен път на предаване, така че хигиената на ръцете помага да се избегне инфекцията.

3. По време на епидемичния сезон е важно да наблюдавате начина, по който се храните. Не може да започвате диета или да гладувате. Диетичните ограничения са стресиращи за организма, както и изтощителните спортове.

4. Следете теглото си – намерете средно положение, тъй като строгите ограничения и енергичната физическа активност увеличават риска от заболяване.

5. Говорейки за храненето, лекарят призовава да се съсредоточим върху храни, които повишават имунитета . Това са мед, цитрусови плодове, джинджифил. Но въпреки техните предимства, те не са в състояние да заменят лекарствата. Следователно е невъзможно да се откаже предписаното лечение и да се използват рецепти от народната медицина за борба с вируса.

Двоен удар

Тази есен би трябвало да си направите противогрипна ваксина, дори ако никога преди не сте си правили. Препоръчително е да се подложите на процедурата през още през следващите дни, тъй като епидемичният сезон обикновено започва в средата на ноември и отнема 10-14 дни, за да се развие имунитет. В ситуация на коронавирус изборът на ваксина против грип е по-важен от всякога. За съжаление, това няма да намали риска от заразяване с COVID-19, но ще ви предпази от кръстосана инфекция . Кръстосаната инфекция е ситуация, при която човек едновременно се разболява от коронавирус и грип. В резултат на това има колосално натоварване на тялото. Кръстосаната инфекция не е напълно проучена, но вече съществува предположението, че при такива първоначални данни не може да се избегне тежко протичане на заболяването (което и да е от двете).

Друга ваксина, която трябва да се направи, е пневмококовата ваксина . Към днешна дата все още няма информация, че тя предпазва от COVID-19, но личните наблюдения на лекарите показват, че пациентите, получили такава ваксина, не се разболяват от тежка пневмония и изкарват по-леко коронавирусната инфекция, ако се появи такава.

Източник: kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *