Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Аскорбинова киселина: подарък за уморената кожа

Витамин С, или познат още и като аскорбинова киселина, се съдържа в много козметични продукти – кремове, лосиони, тоници, серуми, маски

аскорбинова киселина
Аскорбинова киселина: избелва и дарява с блясък уморената кожа

Използването на аскорбинова киселина допринася за подмладяване на кожата, изглаждане на бръчките и ускорено заздравяване на малки рани. Ако в тялото липсва този микроелемент, кожата става суха и бледа. За да подобрите състоянието на кожата и за да забавите стареенето, препоръчваме да използвате маски с аскорбинова киселина или витамин С, ако ви е трудно да запомните първото.

Тези маски лесно се правят и у дома. Достатъчно е да закупите 5% или 10% разтвор на аскорбинова киселина (ампули витамин С). По-добре е да започнете грижата за кожата с по-малко концентриран продукт. Ако няма зачервяване, сърбеж и парене, тогава можете да преминете към по-концентрирания разтвор.

Рецепти за маски за лице с аскорбинова киселина

Тези маски имат благоприятен ефект върху кожата на лицето, тъй като аскорбиновата киселината допринася за:

– повишено производство на колаген;
– повишаване еластичността на тъканите;
– премахване на старчески петна;
– по-добро усвояване на хранителните вещества;
– нормализиране работата на мастните жлези;
– намаляване на вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи;
– забавяне процесите на стареене.

Няколко рецепти за приготвяне на маски с аскорбинова киселина

1. Смесете в равни пропорции една или две ампули аскорбинова киселина или витамин С с вода (преварена или негазирана минерална). С помощта на памучен тампон нанесете сместа върху лицето си. За чувствителна кожа се препоръчва да приготвите по-малко концентрирана смес – смесете витамина с вода в съотношение 1: 2. Тази процедура почиства добре кожата.

2. Смесете половин чаена лъжичка киселина и една чаена лъжичка масло от морски зърнастец, добавете чаена лъжичка чаени листа и няколко чаени лъжички суха извара към сместа. Маската помага за стесняване на капилярите и премахване на старческите петна.

3. Смесете половин чаена лъжичка аскорбинова киселина с чаена лъжичка бадемово масло и течен мед (предварително се втечнява на водна баня). Тази смес нормализира метаболизма и овлажнява кожата.

4. Смесете ампула витамин С с три чаени лъжички козметична глина. За да получите подходяща консистенция, можете леко да разредете сместа с вода. Маската помага да се премахнат мъртвите частици на кожата и да се стегнат порите.

5. Към витамин С – една ампула и още една ампула витамин А се добавят 3-5 капки сок от алое, чаена лъжичка заквасена сметана и течен мед. Тази маска ви позволява да се отървете от старческите петна и да овлажните кожата.

Маските с витамин С, които сами ще направите у дома, трябва да се прилагат не повече от два пъти седмично

Препоръчителен курс – за две седмици през есента или пролетта, когато кожата се нуждае от максимално насищане с хранителни вещества.

Дръжте лечебните смески върху предварително почистената кожа на лицето за не повече от 20 минути, след което изплакнете с топла вода. Аскорбиновата киселина в ампули трябва да се съхранява на хладно и тъмно място и да се използва веднага след отваряне. При желание към маските могат да се добавят и други витамини, например А или Е. Ако е необходимо, вместо ампули могат да се използват обикновени натрошени таблетки аспирин.

Предпазни мерки

Не използвайте маски с витамин С при:

– увреждане на кожата;
– видима съдова мрежа върху кожата на лицето;
– алергии към аскорбинова киселина;
– захарен диабет;
– тенденция към тромбоза.

Във всеки случай е най-добре да се консултирате с лекар, за да предотвратите нежелани странични ефекти.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *