Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За какви опасности със здравето алармира външния вид?

Гънка на ушната мида, цвят на косата и дали сте левак или не – всичко това може да ви осигури един по-задълбочен поглед върху здравето

здравето
Някои външни харакеристики могат да подскажат за евентуални проблеми със здравето

От цвета на косата и очите до размера на гърдите и пръстите – начина, по който изглеждате ,може да каже много за състоянието на здравето.

Естествено, не можем да съдим за книгата по корицата й, но това не пречи да разберем какво е здравословното ни състояние, имайки предвид нашия външен вид.

Има много неща, които човек ще разбере за вас въз основа на начина, по който изглеждате – от това колко сте надеждни до това дали сте екстроверт. Външният ви вид може също така да разкрие различни неща за здравето, като вероятността да развиете определени заболявания.

Гънка на ушите

Ако върху меката част на ушната мида забелязвате гънка, това може да означава, че имате болно сърце.

Някои проучвания показват, че гънката в меката част на ухото излага човек на по-висок риск от сърдечни заболявания или инсулт.

Гънка на ушите

Смята се, че гънката алармира за влошен приток на кръв през малките съдове към ушите. Това вероятно е свързано с натрупване на плака в артериите, заради което кожата става по-малко еластична.

Гънката се нарича още и „Знак на Франк“ (от името на лекаря, който пръв е забелязал тази особеност). Учените не знаят какво точно я причинява, и не всеки, който я има, ще има сърдечни заболявания.

Блондинките са глупави?

Това, разбира се е не просто мит, а дебелашка шега, която няма нищо общо с интелектуалното ниво на хората с руси коси. Цветът на косата може да подскаже нещо много по-сериозно и зловещо.

Червенокосите са изложени на по-висок риск от рак на кожата и имат по-нисък праг на болка. Но също така е доказано, че мъжете с рижа коса имат по-малък шанс за рак на простатата.

Блондинките притежават средно малко по-висок коефициент на интелигентност от тъмнокосите, предполага проучване на държавния университет в Охайо.

Ранното посивяване на косата се свързва с високи нива на стрес, липса на витамини и пристрастеност към цигарите.

В редки случаи преждевременното посивяване може да бъде предизвикано от здравословни проблеми като заболяване на щитовидната жлеза или проблеми с хипофизната жлеза. Автоимунните заболявания, които атакуват кожата и косата, като алопеция или витилиго, също могат да причинят посивяване. Автоимунно заболяване се нарича онова състояние, при което тялото е атакувано от собствените си клетки. Ако вашия организъм атакува космените клетки, в резултат на това може да побелеете по-рано от обикновено.

Лява или дясна?

Един на всеки десет от нас е левичар, а експертите смятат, че левичарите са два пъти по-склонни да страдат от заболявания на стомашно-чревния тракт. Но те пък по-рядко се оплакват от артрит .

Левичарите по-често пият алкохол и изпадат в депресия, но се възстановяват по-бързо от инсулти.

Широко отворени очи

Сините, зелените или сивите очи и светлата кожа ви излагат на по-голям риск от рак на окото, се казва в американско проучване.

Сините очи са свързани с по-нисък риск от развитие на витилиго – рядко, но упорито състояние на кожата.

Проучване на университета в Луисвил установи, че хората с кафяви очи имат по-бързи реакции в организма (съответно и по-бърз метаболизъм) и са склонни да се напиват по-бързо.

Очите са прозорец и към здравето на човека

Лекарите могат да диагностицират редица състояния само като погледнат очите ви . Червените петна от кръв в ретината (светлочувствителният слой в задната част на окото) могат да бъдат признак на диабет, известен като диабетна ретинопатия . Ако нивата на кръвната захар станат твърде високи, това може да блокира кръвоносните съдове в ретината, които след това е възможно да набъбнат и да се спукат. Ако не се лекува, това може да влоши зрението или дори да причини слепота.

Разбира се, редица други неща могат да причинят и зачервяване на очите, включително алергия, инфекция на тъканта от вътрешната страна на клепача и бялото на окото или гъбична инфекция.

Форма и големина на носа

Наличието на голям нос се явява предимство през есенно-зимния сезон, и особено сега – в условията на световна пандемия, причинена от новия коронавирус.

Изследователи от университета в Айова откриха, че по-големите носове вдишват по-малко замърсители, отклоняват микробите от устата и могат да намалят ефектите на сенната хрема .

Челюст и брадичка

Мъжете, които изглеждат като мачо, с квадратни челюсти и по-широки лица, имат по-ниско качество на спермата, се казва в проучване в Journal of Evolutionary Biology.

Изследванията показват, че жените с по-големи брадички са по-сексуално активни, може би поради по-високите нива на тестостерон.

Има ли значение размерът? А формата?

Мъжете с по-голям пенис имат по-добро общо здраве, установиха изследователи от Австралия.

Формата също може да е важна.

Изследване на Медицинския колеж Baylor в Тексас установи, че Адамовците с изкривен пенис са изложени на по-висок риск от развитие на няколко вида рак.

Големина на гърдите

Проучване, публикувано в списание BMC Medical Genetics установи, че жените с по-голям бюст имат по-голяма вероятност да притежават гени, свързани с рака на гърдата.

Друго проучване, направено от Чикагския университет предполага, че жените с по-големи гърди са по-умни.

Пръстите на ръцете и сила на захвата

При мъжете безименният пръст, по-дълъг от показалеца на дясната ръка, показва високо сексуално желание, казват учените.

Но онези мъже, които са с по-дълги показалци от безименните, имат една трета по-малък шанс да се разболеят от рак на простатата.

Жените с безименни пръсти, които са по-дълги от показалеца, са два пъти по-склонни да имат остеоартрит в коленете. Същата характеристика на пръстите е свързана с по-високи спортни способности и вербална агресия и при двата пола.

Силата на захвата показва какво е здравето на сърцето

Силата на захващане разкрива много за здравето на сърцето. Слабият захват предсказва по- висок риск от инфаркт или инсулт и по-ниски шансове за оцеляване, според проучване на Lancet на близо 140 000 възрастни, проведено в 17 страни. Крепкото ръкостискане може по-добре да предскаже ранната смърт, отколкото кръвното налягане. Изследователите казват, че силата на захвата е маркер за цялостната мускулна сила. Те препоръчват силови тренировки на цялото тяло и аеробни упражнения за намаляване на риска от сърдечни заболявания.

Висок или нисък

Да бъдеш висок или нисък може да е повече от въпрос на привлекателност. Някои проучвания показват, че по-високите хора имат по-нисък риск от сърдечно-съдови заболявания , докато по- ниските хора могат да имат по-ниски нива на рак . Счита се, че ефектите са свързани с количеството произведен хормон на растежа, което може да предпази от някои заболявания, но да увеличи риска от други. Констатациите не означават непременно, че ако сте високи или ниски, това ще ви попречи да получите едно от двете заболявания.

Дължина и форма на крака и стъпалото

По-късите крака са свързани с по-висок риск от диабет тип 2 и деменция, но и с по-малък риск от фрактури в по-напреднала възраст.

Проучване от Дания предполага, че хората с по-широки бедра имат по-малък шанс от сърдечни заболявания или преждевременна смърт.

Онези, които имат къси пръсти на краката, са по-добри в бягането, докато тези с дълги пръсти ще претърпят повече наранявания. При тях съществува и по-голям риск от развитие на тендинит (възпаление на сухожилията).

Източник: www.businessinsider.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *