ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

8 причини, заради които е вероятно да се разведете по-скоро, отколкото искате или очаквате

Можем ли без съмнение да кажем, че една двойка ще се разведе, преди да е казала заветното да?

развод
Причините за развод се усещат още в началото на връзката

В повечето случаи не, въпреки че понякога виждаме отговорът на този въпрос като влак, който излиза от мъглата.

Как да разберете дали вашият брак ще продължи (ако вече сте решили той да стане факт)?

Няма лесен отговор на този въпрос, но има няколко признака, които предсказват дали една двойка е по-вероятно да се разведе. Ако забелязвате някой от тези проблеми във връзката си, може би ще трябва да помислите дали има нещо, което може да се промени, за да избегнете един евентуално близък край на вашата любов.

Колко вероятно е разводът да се случи преди да сте отпразнували вашата дървена сватба?

Въз основа на тези 8 неща вие ще може да си отговорите сами

1. Пари, пари, пари…

Паричните проблеми причини ли са за конфликт, или заедно намирате решения, вместо да търсите вина? Важно е как всеки един от вас и двамата заедно се справяте с парите.

Ако се карате помежду си, вместо да работите заедно върху по-разумното управление на финансите, това може да ви подтикне към развод. Също така, ако единият от вас вкарва другия в дългове, или има лоша кредитна история, може би е време да потърсите финансов съветник и терапевт. Най-вероятно вашият партньор е финансово безотговорен.

2. Жената печели повече

Колежът по бизнес към Университета в Чикаго проведе проучване през 2013 г., според което, ако жената печели повече пари от съпруга си , процентът на разводите се увеличава. Може би това се основава на социално-културното вярване, че мъжете са тези, които са отговорни за прехраната. Когато това не се случи, мъжът се чувства по-слаб или по-малко важен.

Ако сте добре реализирана жена, партньорът ви може да бъде застрашен от вашия успех.

Какво можете да направите по този въпрос?

Нищо. Ако един мъж се чувства унизен, че вие печелите повече, той не е най-подходящият за вас. А мъжете, вместо да се самосъжаляват, може да използват успеха на жената като предизвикателство, вместо да вярват в стари идеологии и културни стереотипи.

3. Вашите родители са разведени

Проучване след проучване доказва, че ако родителите ви са се развели, по-вероятно е да се разведете и вие. Може би това е вярно. Затова, ако вашите родители действително са разведени и вие се стремите да поддържате брака си щастлив, помислете какво може да направите. Защо не използвате някои изводи, извлечени от наблюдението на техния брак? Може да ги използвате, за да ви дадат перспектива за това как да се справите с конфликта в вашия брак, или как да изберете добър потенциален партньор. Учете се от грешките им. Това само по себе си е подарък, който те неволно са ви направили.

4. Ако в спалнята е тихо (няма секс)

Ако бавно, но сигурно намалявате общите сексуални дейности, вие се насочвате към опасната зона. Сексът е жизненоважен за брака. Не е нужно да го правите всяка вечер, но ако и двамата започнете да избягвате интимност един към друг, това е лош знак за големи проблеми във връзката.

5. Различни ценности или произход

Вие сте либерал, а любимият ви е по-скоро консервативен. Въпреки факта, че може да имате един и същи мнения, или пък да уважавате различното мнение на другия, в крайна сметка вашите ценности и системи от вярвания са невероятно различни.

Заради тях ще започнете да спорите малко повече, след като детето се появи. Вашите системи от вярвания ще се сблъскат относно това как да отглеждате децата си, което е често срещано, ако двама души не споделят сходен произход и ценности. Ако вие и вашият партньор имате по същество различни житейски възгледи, това може (но не винаги) да доведе до труден брак.

6. Млада любов

Казали сте си „Да!“ твърде млади? Може да откриете, че вашите интереси и живот се променят толкова много, колкото по-възрастни ставате. Това ще е причина преждевременно да остареете като двойка. На 40 ние сме много по-различни от онова, което сме били на 20.

Това не означава, че всеки който се е бракосъчетал преди да навърши 25, много скоро ще се озове в бракоразводната зала. Бракът, с всичките му отговорности и проблеми, е много по-труден за 20-годишните. Това е ангажимент, който отнема време и усилия, и не всеки е готов да го напусне без емоционални вреди, когато започне да става трудно.

7. Кавгите ви са грозни

Сблъсъкът между два интелекта също е кавга, но в това няма нищо грозно. Ако вие и вашият партньор се наранявате и обиждате взаимно и без кой знае колко сериозна причина, очаквайте една от тези кавги да унищожи брака ви. Когато наистина обичате и цените някого, вие не обиждате, дори ако сте ядосани и наранени.

Да бъдеш жесток или да атакуваш не е знак за здравословна любов. Борбата с ума е най-важна в брака. Подбирайте битките разумно и избягвайте обвинителни изказвания. Внимавайте с думите. Няма начин да ги вземете обратно – те вече са казани, което означава че вредата вече е причинена.

8. Задържане на обида

Ако установите, че някой от вас уж прощава, но никога не забравя, това ще се превърне в токсичен навик и ще е пагубно за връзката и бъдещия ви брак. Ако наистина прощавате, трябва да се освободите от обидата и нейните поражения! Придържането към стари обиди ще ви изяде отвътре и ще разкъса партньорството ви, докато от него не остане нищо друго освен пепел.

Ако забележите едно, две или повече от тези поведения във връзката си, не изпадайте в негативизъм или отчаяние. Вместо това, ако може да ги промените, направете го!

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *