Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 странни начина за предотвратяване на COVID-19, които работят

Вече сте свикнали да носите маска, да спазвате социална дистанция и да миете ръцете си често, за да не се заразите с COVID-19

COVID-19
На пръв поглед абсурдни начини, чрез които може да се предпазите от зараза с коронавируса

Но ако сте с висок риск да се разболеете тежко от COVID-19, или ако сте много притеснени за здравето на семейството си, вероятно искате нещо повече. Няма ли нещо друго, което може да се направи, за да подобрите профилактиката на коронавируса?

Да, има, но тези начини не са точно приети от науката – или от обществото. Някои от тях са подкрепени с ограничени доказателства, други са просто причудливи. Но, нито едно от тях не е част от официалните препоръките на Световната Здравна Организация (СЗО), въпреки че Антъни Фауци лично одобри първото. Вероятно няма да имате необходимост от тях, ако ще ходите до най-близкия хранителен магазин, но ако имате нужда от допълнително чувство за сигурност, или трябва да влезете във високорискова среда, те могат да ви помогнат.

Ето 4 допълнителни начина за намаляване на риска от COVID-19, дори ако изглеждате малко странно, докато ги прилагате.

Носете очила

Носенето на очила може да ви попречи да се заразите от коронавируса. По същия начин, по който вирусът може да попадне в тялото ви през устата и носа, може да навлезе в него и от очите – една от причините, поради която не трябва да докосвате лицето, без да си миете ръцете.

Антъни Фауци

„Ако имате очила или някакъв друг предпазител за очи, трябва да го използвате“, каза Антъни Фаучи, най-добрият специалист по инфекциозни болести в САЩ, пред ABC News. По същия начин както маските предлагат известна защита на устата и носа срещу капчици, съдържащи вируса, очилата предпазват очите от зараза с COVID-19.

Въпреки, че може да изглеждате като луд учен, очилата с диоптри и слънчевите очила могат да предпазят очите. Да, капчиците е възможно да попаднат отстрани, според Американската академия по офталмология, но е за предпочитане, отколкото да сте с незащитени очи. Ако предпочитате контактни лещи, може да е по-добре да преминете към очила по време на пандемията. Хората, които носят контактни лещи, по-често докосват очите си.

Експертите препоръчват носенето на предпазни средства за очите в ситуации с висок риск. Например, когато се грижите за човек с COVID-19, пътувате в градския транспорт или пък със самолет. Но не залагайте всичко на очилата. Едно ново изследване, проведено през месец юни установи, че защитата на очите намалява риска от зараза с коронавирус, но също така заключи, че доказателствата за това са слаби. Пътят до вашата дихателна система е по-малко директен от очите, отколкото през носа и устата, така че може да е по-трудно да получите COVID-19 по този начин.

Хигиенизирайте носа си

Хигиенизирането на носа по начина, по който дезинфекцирате ръцете си, може да намали риска от зараза с COVID-19. Но това не означава, че трябва да изсипвате дезинфектант за ръце в ноздрите си. Има специални продукти, създадени да помогнат, като например капките за нос със сребърна вода, които натривате от вътрешната страна на ноздрите си. Отделно, в аптеките може да ви предложат още продукти, подходящи за дезинфекция на носа. Мислете за това като за измиване на ръцете, но вместо това го правите за вашия нос. Действайте насаме, не е нужно някой да знае. Така поне няма да ви се налага да отговаряте на излишни въпроси.

Макар да звучи нелепо, хигиенизирането на носа всъщност работи. В САЩ дори се проведе кампания Sanitize Your Nose (Хигиенизирай носа си!), която беше подкрепена от квалифицирани лекари и медицински сестри. Носът е „идеален топъл, влажен, космат резервоар, в който вредните микроби могат да растат и да се размножават“, каза Рон Сингър, ортопедичен хирург и съветник на кампанията, пред FOX Рочестър. Почистващите средства за нос убиват микробите и предлагат ежедневна защита срещу тях, въпреки че не са тествани специално срещу COVID-19.

Маските с цип позволяват да се храните без да ги махате

Носете маски, които се отварят, когато ядете или пиете

Въпреки че оставането вкъщи е най-безопасният вариант, има маски, които ви позволяват да се храните в движение, ако трябва. Някои от тях имат цип, който се отваря, за да може да се нахраните. Други идват с дупка, през която да прокарате сламка за пиене и да затворите, когато сте готови. Изглеждат абсурдно, но на теория намаляват вероятността да получите или предадете COVID-19, докато се храните на обществено място. Те обаче не са тествани. Много от дизайните нямат перфектно покритие, затова трябва да се слагат само по време на хранене. Ако трябва да ядете или пиете публично, тези маски могат да предложат допълнителна защита.

Започнете да взимате витамин D

Звучи абсурдно, нали? Взимате тези витамини и ще се разминете без зараза с COVID-19! Но витамин D може да намали риска от коронавирусна инфекция, или да ви помогне да се подобрите, ако сте преболедували COVID-19, според нов научен коментар в авторитетното списание The Lancet. Въпреки че няма убедителни доказателства по отношение на COVID-19, минали проучвания показват, че витамин D предпазва от други остри респираторни инфекции. Логично е, че слънчевият витамин, както го наричат, би помогнал и в борбата срещу коронавируса, защото поддържа антивирусните механизми в организма. Ако искате повече витамин D, купете си хранителна добавка или прекарайте 5 до 10 минути навън без слънцезащитни продукти през повечето дни от седмицата.

Източник: www.dailymail.co.uk

Изглед на опаковката на продукта Витамини 24/7 Витамин D3, селен, цинк и витамин С
За силен имунитет: Витамин D3, селен, цинк и витамин С

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *