ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо жените обвиняват и манипулират мъжете?

На етап „първи срещи“ с мъжа, жените използват трик под формата на безобидни обвинения, провокации и твърдения с единствената цел да изучат реакциите на мъжа!

жените
Жените манипулират мъжете, за да тестват силата им

Ако мъжете реагират с чувство за хумор и не приемат сериозно тяхната провокация, тогава, на инстинктивно ниво, жените осъзнават, че имат пред себе си достоен и силен мъж.

Ако една жената е изневерила, тя ще обвини мъжа за това. Ако мъжът изневери – пак той ще е виновен. Ако жената изостави мъжа, тя ще го обвини в неспособност да изглажда отношения. Ако той я напусне, тогава ще бъде обвинен в подлост.

За какво жените обвиняват най-често мъжете?

Мъжът може да бъде обвинен във всичко:

– Прекалено много се ядосва;
– Не е удовлетворил някоя нейна прищявка, или пък – ако случайно го е направил – не е както трябва (или както тя иска);
– Не се сдържа;
– Прекалено е сдържан;
– Не изпитва съжаление;
– Няма пари (ако има – не харчи достатъчно за нея);
– Не е достатъчно готин;
– Не казва правилните думи или говори, но малко;
– Не разбира чувствата й;
– Обръща прекалено много внимание на приятелите си (и на майка си);
– Прекарва много време на работата;
– Обича риболова или футбола.

Жената винаги ще намери причина да обвини мъжа, дори и да няма такава!

Затова, както стана дума в началото, силните мъже ще парират манипулацията с хумор.

Жените обичат силни и способни мъже. Моля, обърнете внимание, че тук не става въпрос за промиване на на мозъка на жената, жонглиране с концепции и умишлени опити да й докажете нещо. Става въпрос за неуязвимост към обвиненията или провокациите на жените. Такива мъже почти винаги получават секс още на първата среща.

Манипулирайки или обвинявайки, жената иска да знае дали мъжът е силен и доколко може да издържи „на напрежението“ да бъде неин партньор.

По време на брака жената използва вината, за да манипулира мъжа. В края на краищата онзи, който изпитва вина, се опитва да я прикрие. Как? С подаръци, услуги, задоволяване на капризи и др. Психологически жените са естествено по-издръжливи от мъжете, така че те използват по-сложна стратегия за подчиняване на по-силната половина на човечеството. А мъжете, слушайки думите на жените, впускайки се в емоционалната им игра, намират смисъл в тях, и без значение дали им харесва или не, се съгласяват с онова, което жената иска.

Но, има едно „но“

Мъж, който постоянно се съгласява, в крайна сметка започва да изглежда слаб в очите на жената (обратното също е в сила – малко мъже харесват безхарактерни жени). Мъж, който не умее да се съпротивлява, не е интересен, не е и желан. За жената това е сигнал, че не се нуждае от такъв мъж. За мъжа това е провал. Следователно, той започва да получава по-малко секс от жена си. Сексът е показател за това дали държи на вас – без значение дали става дума за мъж или за жена. И това твърдение е двупосочно.

Как реагират силните мъже на женската манипулация?

Хуморът, леката насмешка, самоиронията, интелигентното осмиване на жената или ситуацията (без подигравки) е най-добрата реакция!

Не търсете смисъл в думите на жената, която ви обвинява. В тях смисъл няма, има провокация и манипулация.

Ако една жена е прекалила, ако е прекрачила границата – поставете я на мястото ѝ! Но без насилие.
Тя обвинява неволно. Такава е нейната природа. Емоционалната неуязвимост е онова, което мъжете трябва да усвоят! Като тиган с покритие от тефлон – нищо лошо не трябва да полепва по вас!

Отнасяйте се с обвиненията на жените като с игра. Защото те не са нищо повече от игра. Жените така са създадени, че през целия си живот, дори и когато вече са омъжени и са родили деца, от време на време се опитват да проверят дали все още има сила в мъжа, и дали все още е онзи бунтар, в когото са се влюбили навремето…

Източник: www.verywellmind.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *