Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Симптомите на коронавирус най-често се появяват в следния ред

Коронавирусът не се различава много по симптоматика от настинка или грип, но оплакванията се появяват в определена последователност

Ковид-19
Проучване доказва, че най-често треската е от първите симтоми на Ковид-19

Симптомите на Ковид-19, като кашлица и температура, не се различават по нищо от много други заболявания, включително и сезонния грип. С наближаването на есента много хора се питат как да различат двете заболявания и дали кашлицата им е просто кашлица или нещо по-сериозно.

Ново проучване проведено от Южнокалифорнийският университет (USC) успя да установи, че симптомите на Ковид-19 най-често започват в определен ред. Това откритие може да помогне на хората да различат настинка или грип от коронавирусна инфекция и да вземат мерки за самоизолация и лечение още при първи съмнения за болестта.

D-r Peter Kuhn
Д-р Питър Кун – един от авторите на изследването

„Последователността на поява на симптомите е много важно да се знае ясно, когато имаме припокриваща се симптоматика при заболявания като грип и Ковид-19”, казва д-р Питър Кун (доктор на науките, един от авторите на изследването и професор по медицина и биомедицинско инженерство в Южнокалифорнийски университет). „Това помага на лекарите да определят по-лесно какви стъпки да предприемат, за да се погрижат за пациента”, доплъва още той.

Изглед на опаковката на продукта Витамини 24/7 Витамин D3, селен, цинк и витамин С
За силен имунитет: Витамин D3, селен, цинк и витамин С

Изследването се базира на данни от Китай за протичането на заболяването при 55 000 пациенти. Учените са сравнили данните от тези пациенти, които са изкарали коронавирус с данни от грипни епидемии от минали години. На базата на тези данни, проучването стига до извода, че развитието на двете заболявания се различава по последователността на симптоматиката.

 

Симптомите на коронавирус най-често се появяват в следния ред:
  1. Температура
  2. Кашлица и мускулни болки
  3. Гадене и повръщане
  4. Диария

„Изследването стига до извода, че при пациентите със сезонен грип първо се появява кашлица, а след това вдигат температура, докато при коронавирус е обратното”. Това разяснява д-р Робърт Глатер, лекар от интензивното отделение на болница Ленокс Хил в Ню Йорк. „При грип симптомите започват рязко и по няколко наведнъж, а при коронавирус те се появяват постепенно”, допълва още докторът.

„Резултатите на проучването подкрепят идеята, че треската трябва да се използва за скрининг и преценка за приемане в болнични отделения” категорични са авторите на изследването.

Също така от честите симптоми на коронавирусната инфекция са загубата на вкус и мирис. Специалистите препоръчват хората да обрънат внимание за появата и на тези оплаквания.

 

Изводи от изследването:

Получената информация от проучването може да помогне да се разграничат хората с коронавирус от тези, които имат просто грип. Също така ще помогне на хората с Ковид-19 да се поставят под изолация сами и да потърсят лекарска помощ по-бързо.

Експертите с опит от първа линия подчертават, че прогресията на заболяването не винаги следва този план. Но все пак информацията е полезно ръководство за медицинските лица и хората, които имат съмнения за заболяването. Те предупреждават, че предстоящият грипен сезон може да доведе до двойна пандемия на грип и коронавирус. Според повечето специалисти този сценарий може да доведе до опустошителни последици.

Лекарите са на мнение, че ваксинирането против грип тази есен е изключително важно.

Източник: https://www.healthline.com

Изглед на опаковката на продукта Витамин С + Цинк
Витамин C + Цинк – мощна защита в условията на грипна епидемия и Коронавирус COVID-19

селен
Селен – за здрав имунитет и борба с вирусите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *