ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Колоидно сребро – за какво и как се използва?

В условията на световна пандемия, използването на колоидно сребро е препоръчително, за да се ограничи разпространението на коронавируса, който я предизвика

сребро
Използвайте колоидно сребро за лечение на рани, екземи и за предпазване от вируси и бактерии

Среброто започва да се използва за медицински цели преди 2 хиляди години. Казват, че Хипократ го прилагал за лечение на рани и язви, а Авицена – за прочистване на кръвта и овладяване на хронична хипертония. Много съвременни лекари използват сребърен нитрат, за да спрат лесно кървенето и да лекуват кожни заболявания. Интересен факт е, че колоидното сребро се е използвало при лечението на инфекции още преди появата на антибиотиците.

Колоидните наномолекули от сребро са в състояние да проникнат в бактериите и да се прикрепят към техните специфични протеини. В резултат на това структурата на бактериите се променя и те стават нефункционални. Смята се също, че сребърните молекули са в състояние да образуват връзки с определени ензими на гъбички, вируси и паразити, потискайки тяхната активност. Колоидното сребро се предлага и прилага под формата на мехлеми и спрейове. Може да се нанася върху кожата, дори ако има отворени рани.

Основни свойства на колоидното сребро и неговите приложения

Основни свойства на среброто:

1. Антибактериални. Широкото използване на антибиотици доведе до факта, че бактериите са разработили защитен механизъм срещу въздействието на лекарствата, а колоидното сребро е способно да го унищожи и да ликвидира бактериите като цяло. Но когато човек приема препарати със сребро, трябва да се има предвид, че то също така влияе негативно на полезните чревни бактерии. Следователно, употребата му трябва да се комбинира с прием на пробиотици.

2. Антивирусно. Повечето съвременни антивирусни лекарства нямат желания ефект. Затова среброто може успешно да се използва при лечението на вирусни заболявания. Но не се препоръчва използването му за профилактика на херпесна инфекция и ХИВ.

3. Противогъбично. Гъбичките ни заобикалят навсякъде и могат да провокират развитието на различни инфекциозни заболявания. Според изследвания, колоидното сребро в различни концентрации има пагубно влияние върху повечето видове гъбички.

Като се имат предвид тези свойства на колоидното сребро, то се използва активно за:

– лечение на заболявания на устната кухина – предотвратяване на кариес, възпаление на венците;

– необходимостта от ускоряване на лечебния процес при изгаряния и рани от втора степен, включително и хронични при захарен диабет;

– необходимостта да се подобри състоянието на синусите – да се отървете от назална конгестия, алергични реакции, възпаление, инфекция;

– лечение на заболявания на пикочните пътища;

– дезинфекция на ръцете и лицето за предотвратяване заразата с коронавирус;

– обработка на предпазни маски от памучен плат, за да се унищожи COVID-19.

Дозировка и противопоказания

Колоидното сребро може да бъде част от мехлеми и спрейове. Може да се ползва и като се нанася директно върху кожата. В аптеките се продава в различни разфасовки и концентрация. Дневната доза е 14 mcg. не бива да се взима повече от дозата, посочена на етикета. В противен случай излишъкът от сребро в тялото може да причини промяна в цвета на кожата. На деца се дава не повече от 7 mcg сребро на прием.

Няма строги противопоказания за употребата на сребро, но все пак не си струва да го използват жени по време на бременност или кърмене. Също така, не се препоръчва употребата на колоидно сребро едновременно с приемането на антибиотици и лекарства за заболявания на щитовидната жлеза. Преди да използвате сребро, не забравяйте да се консултирате с лекар.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *