Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепти от народната медицина за лечение на безплодие

Безплодие при мъжете и жените често се свързва с вродено лошо функциониране на гениталиите. Нерядко то се появява в резултат на заболяване


Наличието на безплодие се забелязва и при възпаления, сраствания, нарушена подвижност на сперматозоидите при мъжете, ендокринни нарушения.

Рецептите от народната медицина ще ви помогнат да започнете борбата с един такъв сериозен проблем.

Градински чай при безплодие

Инфузията от градински чай помага и на мъжете, и на жените. Но при жените „смукателният“ рефлекс на шийката на матката се увеличава, а фригидността значително намалява или напълно изчезва. Всички тези проблеми изчезват, ако към инфузията от градински чай се добави липа. Ето защо градинският чай е ефективно средство за лечение на плодовитостта.

Поради факта, че градинският чай съдържа много хормони, един от които е аналог на женските полови хормони, се препоръчва на жените да пият градински чай след 35-годишна възраст – по една чаша всяка сутрин.

За да го приготвите, вземете чаена лъжичка градински чай и я залейте с чаша вряла вода. Нека да престои около 40 минути. Пийте половин час преди хранене. За аромат можете да добавите лимон или мед. Редовният прием на градински чай продължава около месец и половина. Прави се почивка от 3 месеца, след което започва да се употребява отново.

За лечение на плодородието просто вземете една десертна лъжица семена от градински чай и ги сложете в чаша вряла вода. Можете да добавите липа, за да подобрите ефекта. Изчакайте да се свари, охладете, подсладете с мед и изпийте чая. Започнете да го приемате веднага след края на менструацията, 11 дни подред, 2 пъти на ден, сутрин и вечер в продължение на три месеца. Ако бременността не настъпи, курсът се повтаря след двумесечна почивка.

Внимание! Избягвайте да приемате твърде много градински чай, тъй като може да причини алергии и отравяне.

Семена от живовляк при безплодие

За жените отварата от семената на живовляка помага при менструални кръвоизливи, които са придружени от силна болка, лошо настроение и депресия. Също така, този чай лекува безплодие, при условие, че е причинено от възпалителен процес в тръбите.

За мъжете чая от семената на живовляка ще помогне при лечение на неподвижността на сперматозоидите. Отварата от семената на живовляк се препоръчва не само от традиционните лечители, но и от тибетската медицина.

За да приготвите този чай, вземете една супена лъжица семена и ги залейте с чаша вряла вода. Варете две до пет минути. Оставете да престои, след това прецедете. Необходимо е чаят да се приема топъл – 2 супени лъжици 4 пъти на ден. Курсът на лечение е 3 месеца. Препоръчват се и лечебни вани, в които сте разтворили силен извлек от живовляк.

За да ги приготвите, вземете по 50 грама корени и 50 грама листа и ги залейте с литър вряла вода. Оставете да престои 45 минути, след което прецедете. Един литър от тази инфузия е достатъчен за една водна процедура. Курсът на лечение е 15 дни на всеки 3 месеца.

Сода при безплодие

Някои жени може би са чували, че баните със сода за хляб може да помогнат при забременяването. Не всички вярват в метода на старите баби, но ефективността на подобни процедури може да се обясни от научна гледна точка.

Както знаете, във влагалището има кисела среда, която упражнява пагубен ефект върху спермата. За да проникнат в матката и да оплодят яйцеклетката, мъжките репродуктивни клетки трябва да изминат дълъг път, по време на който половината от тях умират.

При баните със сода pH на влагалището се променя и става алкално. Следователно, се създават оптимални условия за живота на еякулатните клетки.

Ето как да си направите баня със сода за хляб: половин чаена лъжичка сода бикарбонат се разтваря в 0,5 литра вода, с която жената се подмива. Процедурата се извършва 30-на минути преди началото на полов акт. В слабо алкална среда сперматозоидите ще запазят подвижността си и животът им ще бъде удължен. Въпреки това, за да не се унищожи микробиологичната среда на влагалището, такива бани трябва да се извършват не повече от 2-3 пъти месечно.

Масло от черен кимион

при безплодие

Маслото от черен кимион е полезен продукт, който лекува много и различни заболявания. Пророк Мохамед заслужено го е нарекъл „лек за всички неразположения и болести, с изключение на смъртта“. Установено е, че маслото има положителен ефект върху тимусната жлеза, която е отговорна за имунната защита. Съдържа фитостероли, които са необходими за производството на хормони в организма. Маслото от черен кимион се използва при репродуктивни разстройства както при мъжете, така и при жените.

В източната медицина маслото от черен кимион отдавна се използва за възстановяване на ерекцията и поддържане на мъжките способности. То подобрява броя и подвижността на сперматозоидите, повишава способността им за зачеване.

При жените възстановява нарушените хормонални нива, нормализира месечния цикъл, помага при лечението на възпалението и предотвратява появата на тумори.

Вземете чаена лъжичка масло от черен кимион заедно с малко мед 2 пъти на ден. Добре е да се сложи тази смес в чай от лайка и мащерка. Препоръчва се лечението да се провежда 3-4 месеца, след което да се прекъсне за 2 месеца.

Изглед на опаковката на продукта Нов живот, New life

 

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *