Защо не трябва да четете кореспонденцията на партньора?

Ако четете кореспонденцията на партньора си, опитайте се да разберете причините за това поведение

партньора
Ровенето в телефона на партньора е проява на слабост и ниско самочувствие

Четенето на чужда кореспонденция, пък била тя и на човека, с когото заспивате и до когото се събуждате, е аларма за това, че трябва да преразгледате поведението и да поработите върху самочувствието си. Дори самото желание да направите нещо подобно е притеснително.

Проверката на телефона на партньора е тема за много шеги, неудобни ситуации във филми и телевизионни предавания, но е релевантна и в реалния живот. Затова, нека разберем, добра идея ли е да четете кореспонденцията на партньора си?

Първо, нека разгледаме причините за едно такова поведение

И ето ги основните:

1. Липса на доверие във връзката

Това често се случва при двойки, при които вече е имало предателство, измама или изневяра на някой от партньорите. Четенето на чужди съобщения означава, че не се доверявате на човека до вас и искате да намерите доказателство за неговата вина в кореспонденцията.

2. Липса на доверие в един от партньорите

Всеки, който чете, се чувства не достатъчно красив, умен, секси, достоен. Такъв човек проверява телефона на партньора си, за да се увери, че всичко е наред и няма да бъде излъган. Или, за да намери доказателства за неговото предателство.

3. Липса на близост между партньорите

Ако в една връзка хората не знаят как да споделят своя опит и да обсъждат проблемите, които са между тях, се натрупват взаимни оплаквания и пропуски. Поради това има желание да се провери кореспонденцията на партньора.

4. Пълен контрол върху живота на другия

Подобно поведение е характерно за жените, които в една връзка играят ролята на майка за съпруга си. Тя иска да знае всичко: къде отива нейният мъж, какво прави, с кого общува и какво казва за нея.

Такова поведение е характерно и за мъжете. Във всеки случай, това е емоционална злоупотреба: единият от партньорите счита другия за своя собственост.

Кореспонденцията на някой друг е лична и нямате право дори да се опитвате да я прочетете, както и да търсите начини да стигнете до нея. На първо място, защото това е неуважение към партньора и личните му граници. Всеки човек трябва да има нещо свое, нещо неприкосновено. Това важи и за личната кореспонденция.

Освен това, чрез едни такива действия вие по никакъв начин не увеличавате доверието във връзката, а напротив, допринасяте за потъпкването на остатъците от нея. Ако нещо ви тревожи, трябва да говорите за това с партньора си, а не да ровите в телефона му.

Ако четете четете чужда кореспонденция, опитайте се да разберете защо го правите

Работете върху самочувствието и начина, по който изграждате отношенията с човека, който обичате. Ако не сте уверени в партньора си, поради факта, че в миналото вече сте имали отрицателен опит в тази връзка, помислете дали наистина имате нужда както от него, така и от допълнителния стрес, който ще се появи в резултат на вашите действия.

Признайте, чели ли сте някога кореспонденцията на партньора си? Каква беше причината за вашето поведение? Смятате ли, че това е приемливо в една връзка?

Източник: woman.ru

Оценете статията
Оценка 5 от 1 гласували

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.