Излишните женски въпроси, които плашат мъжете

Спомнете си колко пъти е започнал конфликт, когато сте задавали на мъжа, бил той ваш приятел или съпруг, привидно обикновения въпрос „Колко изкарваш на месец?“

въпроси
Има въпроси, които не бива да задавате на мъжа

Понякога онова, което смятате за безобидно, може да провокира несигурност и страх у мъжа. Това не означава, че тези теми са забранени, а че просто трябва да подходите към обсъждането им по-деликатно. За това какви въпроси могат да изплашат или да подразнят по-силната половина на човечеството, ще разберем от семейния терапевт Олга Романова.

Въпроси относно продължителността и естеството на вашата връзка

Олга Романова, семеен терапевт

Не е тайна, че раздялата е трудна тема. Първо, ако всичко е наред, тогава защо е нужно да се коментира кога и при какви обстоятелства ще свърши? Но също така е важно да се отбележи, че мъжете и жените са принудени да мислят и да действат по различен начин. Жените са универсално научени на брак, семейство, споделено щастие. Повечето мъже са възпитани да бъдат силни и независими, да не плачат и да са упорити. За всяка връзка обаче е важно и двамата да останете на една и съща дължина на вълната, каквато и да е тя. По този начин всичко, свързано с привързаността, лесно може да причини страх у мъжа.

Финансови въпроси

Интересът ви към материалния компонент от живота на мъжа може да го отблъсне, особено в началния етап на връзката. Въпреки че финансовият въпрос е важен, той може да бъде хлъзгав, по какъвто и начин да се развиват взаимоотношенията ви. В началото това е възможно да доведе до разлики в стандартите. В бъдеще може да предизвика безпокойство относно съвместното съжителство. Много е важно да говорите за парите рано, защото финансите оказват влияние на взаимоотношения от всякакъв тип. И когато някой от вас двамата започне да мисли за къща и кола или бременност, той се притеснява от финансовата жизнеспособност на партньора. Но не бъдете сурови и агресивни. Вместо това обърнете внимание на начина на живот, навиците и целите на мъжа.

Въпроси за минали отношения

Това е доста рискована тема. За някои може да изглежда неподходяща, но ясно буди както любопитство, така и ревност. Освен това, лесно се провокира дискусия по тази тема. Анализирайте на какъв етап от връзката сте и защо трябва да знаете за предишните авантюри на вашата половинка. Вземете предвид факта, че в живота му, разбира се, е имало и други жени освен вас. Ако знаете, че той и бившата му любима са пътували заедно, например в Италия, можете спретнато да зададете елементарни въпроси за италианската култура или да го помолите са сподели ярки спомени от тази почивка. По-вероятно е така той да разкаже своите истории с вас и по невнимание да спомене подробности от своето минало.

Въпроси относно срещата ви със семейството му

Тази тема се отнася не само за вашите взаимоотношения, но и за връзката му със семейството. Ключът към разрешаването на този проблем е първо да научите повече за неговата семейна динамика и отношения. Ако той има нестабилна комуникация със семейството си, не очаквайте да се срещнете с тях в близко бъдеще. Но ако е в добри отношения, трябва да се чувствате достатъчно комфортно, за да задавате привидно елементарни въпроси. Опитайте се да изградите връзка между него и вашите близки. Щом той разбере колко сте отворени за подобни контакти, по-лесно ще подходи към въпроса за вашата комуникация с неговите роднини.

Въпроси, които касаят оценката на други жени

Ако сте в дългосрочна връзка, такива въпроси може да ви помогнат да разберете какво кара мъжа да извършва определени действия във връзка с противоположния пол. Какво харесва и не харесва, какво го вбесява и го прави щастлив, сантиментален и мил? С какво би могла да го предизвика една жена? В друг случай това ще предизвика ревност и двусмислен диалог. Каква е целта на въпроси от този тип? Да го упрекнете, че харесва и други жени? Че е е отворен за флирт, или че не приема сериозно онова, което се случва между вас? В повечето случаи честният отговор на мъжа ще ви обезсърчи, и също така ще обърка партньора ви.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *