Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 ефективни билкови рецепти за лечение на камъни в бъбреците

Справянето с бъбречнокаменната болест е напълно постижимо с правилните натурални средства

Рецепти за камъни в бъбреците
Пиенето на по-големи количества вода възпрепятства образуването на камъни

Бъбреците са сред най-важните органи в човешкото тяло. Функцията им е да филтрират кръвта и да извеждат отпадъците от организма посредством урината. Нарушението в работата на бъбреците не им позволява да изхвърлят токсините от тялото ефективно и се образуват кристални отлагания, които с времето прерастват в песъчинки и камъни.

Произходът на болестта не е напълно изяснен, но специалистите са на мнение, че причината е нарушена обмяна на веществата. От голямо значение е храната и количеството течности, които се консумират. Пиенето на по-големи количества вода възпрепятства натрупването на кристални отлагания.

Медикамените, които се предписват за бъбречнокаменна болест не винаги дават желания ефект. За да избегнете операционната намеса, може да изпробвате тези руски народни рецепти за справяне с проблема:

 

Лук и захар

За приготвяне на отварата са ви нужни 1кг лук и 500 гр захар. Необходимо е да смелите лука добре (препоръчително е да се използва месомелачка) и към него да добавите захарта. Сместа се оставя да ври на слаб огън в продължение на 2 часа. Получава се около 500 мл отвара, която се пие на 4 пъти за 1 ден в равни промеждутъци. Пие се на гладен стомах 15 минути преди хранене.

Тази рецепта се използва само веднъж и за един ден.

 

Отвара от слънчогледов корен

Корените на слънчогледовото растение са известни с диуретичните и противъзпалителните си качества. Те са високо ефективни за топене на камъни в бъбреците.

Приготвянето на отвара е много лесно. Нужни са ви само 1 корен от слънчоглед и 3 литра вода. Корена се смила добре и се оставя да ври във водата за около 10 минути. Получения бульон се изпива за 3 дни и може да се пие вместо вода.

Курсът на лечение с отварата от слъчогледов корен е един месец.

 

Настойка от листа на ягодa, боровинкa и хвощ

Тази рецепта е подходяща за изхвъляне на малки камъни (до 0.8 см) и песъчинки. Също така е много ефективна при възпаления на бъбреците.

За приготвянето се взимат равни количества листа от боровинка, ягода и хвощ (около 1 ч.л. и половиона общо) и се заливат с 300 мл вряща вода. Отварата се остая да престой в термос в продължение на 2 часа, за да се извлекат всички полезни вещества от листата. Пие се по 100 мл дневно преди хранене.

За постигане на резултати е нужно да пиете отварата в продължение на месец.

Източник: boleznipochek.ru

Холимин
ХОЛИМИН разтваря камъни в бъбреците и жлъчката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *