Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да защитим децата от коронавирус?

Децата не са изложени на сериозен риск от усложненията, които предизвиква разпространеният по цял свят коронавирус

коронавирус
Отличната хигиена пази от бактерии и вируси

Това обясни Людмила Мазанкова, главен специалист на свободна практика по инфекциозни заболявания при деца в Московския департамент по здравеопазване.

„Наблюденията показват, че те най-често са безсимптомни носители на коронавирус и, следователно, могат да бъдат източници на инфекция за другите. Китайските лекари обаче са описали случаи на деца с тежка пневмония, при която е била необходима реанимация. Повечето деца са били спасени. Но тези случаи показват, че ние не знаем напълно как протича коронавирусната инфекция при децата. Затова не само възрастните, но и подрастващите не могат да се чувстват в пълна безопасност днес.“

Д-р Людмила Мазанкова

Според д-р Людмила Мазанкова няма отделни мерки за превенция на коронавирусната инфекция за деца. Те, като и възрастните, също трябва да мият ръцете си по-често, да носят маски и по възможност ръкавици, макар и не гумени.

Какво представлява коронавирусът (COVID-19)?

В края на 2019 г. нов тип коронавирус започна да разболява хората, като повечето болни се оплакваха предимно от грипоподобни симптоми. Заболяването се нарича коронавирусна болест-19 – COVID-19 за кратко. Първите случаи са диагностицирани при пациенти, посетили пазар в Китай, на който продават живи морски дарове и животни. Вирусът се разпространява лесно и към днешна дата има болни във всички континенти. Бързото заразяване и броят на болните принуди Световната здравна организация да обяви пандемия.

Какви са признаците и симптомите на коронавирус (COVID-19)?

COVID-19 причинява температура, кашлица и проблеми с дишането. Симптомите са малко като тези, които имат хората с настинка или грип. Вирусът може да бъде по-сериозен при някои хора и е възможно да доведе до усложнения като пневмония.

Как се разпространява коронавирусът (COVID-19)?

Експертите все още проучват как става заразата с COVID-19. Като цяло, коронавирусите се разпространяват чрез капчици, попаднали във въздуха, когато хората кашлят или кихат. Вирусът може да се разпространи в общности от един човек на друг и чрез контакт с повърхности, върху които има микроби.

Опасен ли е коронавирусът (COVID-19) за децата?

Експертите все още попълват знанията си за COVID-19, затова информацията за него се допълва всеки ден. Има много по-малко случаи на вируса, докладвани при деца. Повечето от тях са се заразили от член на семейството. Изглежда вирусът причинява по-лека инфекция при децата, отколкото при възрастните хора.

Обадете се на вашия лекар, ако детето ви или някой от вашето семейство има треска, кашлица или други грипоподобни симптоми. Съобщете на лекаря, ако са били в близост до някой с COVID-19 или са живели или пътували до район, където много хора имат коронавирус.

Уверете се, че на вашите деца са направени всички ваксини

Защитата на децата срещу болести като морбили и грип помага да ги избягват от лекарския кабинет или болницата, където те могат да бъдат около други микроби, включително и коронавирус. Плюс това, децата, които имат друга инфекция, може по-трудно да се възстановят, ако се сдобият с опасния вирус.

Как се лекува коронавирус (COVID-19)?

Повечето хора с COVID-19, включително и децата, нямат сериозни проблеми. Обикновено се подобряват с почивка и прием на течности. Но е важно да се изолират децата с COVID-19 далеч от други хора, които могат да пострадат по-сериозно от вируса.

Хората, които са много болни, се лекуват в болница с помощта на специални апарати за дишане, вливане на течности и други лечения.

Как можем да се защитим от коронавирус (COVID-19)?

Както и при другите вируси, най-добрите начини да защитите себе си и семейството си са:

– Избягвайте хората, които вече са болни. Тъй като COVID-19 може да бъде заразен преди човек да има някакви симптоми, не трябва да има големи събирания на хора и натоварени места, докато огнището е под контрол.

– Опитайте се да стоите на поне 2 метра от човек, който кашля или киха.

– Мийте ръцете си добре и често. Процедурата по измиване трябва да продължи най-малко 20 секунди със сапун и вода и чак след това да се използва дезинфектант за ръце с поне 60% алкохол. Учете децата си да правят същото.

– Опитайте се да не докосвате очите, носа и устата си.

– Използвайте домакински препарат с белина или спирт за почистване и избършете с него повърхности и предмети, които хората докосват често.

– Следвайте препоръките на местния здравен орган, особено ако във вашия район има хора, които са заразени или болни от коронавирус.

– Антибиотиците не могат да лекуват вируси, така че те няма да помогнат. Лекарствата за грип също не работят, тъй като коронавирусът е различен от грипния вирус.

Експерти по света изучават и проследяват COVID-19 и предприемат стъпки, за да предотвратят разпространението му. Усилено се работи и по откриване на лекарство, както по създаването на ваксина. Това означава идентифициране на хора, които имат вируса, и всеки, с когото влизат в контакт.

Източник: kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *