Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да убием миризмата на лук и чесън?

Миризмата на лук и чесън, когато са независими, е в състояние да подобри настроението

чесън
Как да убием миризмата на лук и чесън?

Но след като веднъж са попаднали в устната кухина, а от там и в стомаха, ароматът обработен лук и чесън е в състояние не само да развали настроението, но и да отблъсне околните.

Устойчивият лош дъх може да бъде следствие от системни заболявания, както и заради наличието на определени храни в диетата. Така например, чесънът и лукът съдържат летливи компоненти (сулфиди). Веднъж попаднали в стомаха, те водят до появата на халитоза (лош дъх).

Характерната миризма след консумация на чесън или лук се появява в резултат на отделянето на летливи серни съединения с издишания въздух. Може да продължи доста дълго време, особено ако зеленчуците са били консумирани пресни.

Как да се отървете от миризмата на лук или чесън?

Според Вероника Рижова, дентален специалист, най-ефективният начин е да миете зъбите и да изплакнете устата след употребата на лук или чесън. Водата за уста със силен аромат е в състояние да скрие лошия дъх при дишане.

Вероника Рижова

Средствата за изплакване, различните лепенки и пяни за устната кухина, освежаващите дъха спрейове и дъвката могат да премахнат лошия дъх“, казва зъболекарката.

Дъвката всъщност само маскира лошия дъх

Освен това ще допринесе за обилната секреция на слюнка, която почиства устната кухина. Различните продукти за дентална грижа също добре освежават устната кухина. Спрейовете с ярък вкус и аромат на ментол често се използват при халитоза. Както вече стана ясно, този термин се отнася до неприятния постоянен лош дъх, което може да е признак на патологични процеси в организма, нарушения на хигиенните изисквания, както и последица от консумацията на продукти, съдържащи летливи серни съединения.

Най-добрият начин да убиете миризмата на лук или чесън е да не ги ядете преди важни събития. До известна степен съм против народните лекарства: дъвченето на магданоз, кардамон, карамфил и пр. Всъщност тези продукти само усилват другите миризми. Грубо казано, когато ядем лук или чесън, все пак останките от храна остават в устата ни: на езика, в междузъбните пространства. Затова е най-добре да си миете зъбите и да изплакнете устата с водите, предназначени за това”, съветва Рижова.

Зъбите трябва да се почистват най-малко две минути, а празнините между тях трябва да бъдат почистени старателно с помощта на зъбен конец, тъй като при използване само на четка около 40% от зъбните повърхности остават недостигнати. След всяко хранене се препоръчва да изплакнете устата си. Също така, лошият дъх може да се пребори с консумацията на голямо количество вода. Това ще допринесе за по-обилно слюноотделяне. Изплакването на устата с обикновена вода, в която е разтворена морска сол, също ще помогне за изчистването на остатъците храна от устата.

И все пак – какво препоръчва народната медицина за премахване на лошия дъх от устата?

И то не само в случаите, в които човек е консумирал лук или чесън.

Рецепта Номер едно

– 1 супена лъжица дъбова кора и същото количество жълт кантарион се добавят към 2 чаени чаши (или около 600 милилитра) вряла вода. Оставете да къкри 15 минути. След като изстине се прецежда. Тази инфузия не само освежава дъха, но и укрепва венците.

Рецепта Номер Две

– За да освежите дъха си и да се отървете от кървящите венци, е полезно да дъвчете прополис. Може да се дава дори и на деца, вместо дъвка.

– Друга полезна и естествена дъвка е боровата дъвка. Не всеки харесва вкуса, но венците след като се използва редовно, са в отлично състояние.

Източник: kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *