Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лишеи, пъпки, петна и бръчки: лечение и подмладяване на кожата със сол

Излекувайте кожата на лицето и го подмладете със сол. Солната терапия дава мигновен ефект при много кожни заболявания, като зачервяване, пъпки, омазняване и бръчки

сол
Маските със сол имат мигновен ефект

Едно просто и ефективно средство при грижа за кожата може да бъде обикновената трапезна сол, която присъства във всяка кухня. Козметичните рецепти, базирани на нея, изглаждат малките бръчки, почистват порите от натрупаната мръсотия, връщат свежестта и здравия тен. Солените маски насищат епидермиса с минерални съединения и повишават еластичността на кожата.

Солта съдържа натрий, деликатно избелващ кожата хлор, малко количество калций, мед, магнезий, селен. Когато се използва като маска, тя перфектно премахва излишната влага, ексфолира умиращите клетки на горния слой на епидермиса. При редовна употреба ще подмладите лицето, ще стегнете овала и ще можете да се подготвите за важно събитие без помощта на козметик.

Направете маските със сол правилно: особености при приложението на сол за козметични цели

За приготвянето на домашни маски против стареене изберете ситно смляна сол. Тя не наранява и не надрасква кожата, разпределя се равномерно върху епидермиса. По-лесно се смесва с другите съставки, масла и екстракти, за да се осигури подхранващ или овлажняващ ефект.

Преди да използвате маската със сол, почистете лицето си от козметика и грим, измийте го с топла или мицеларна вода. За да не повредите кожата, нанесете състава на маската с леко потупващи движения по масажните линии, не търкайте и не натискайте силно. Не забравяйте, че козметичната процедура е забранена при купероза, открити абсцеси или обостряне на акне по лицето.

За ефект против стареене изберете компонентите в зависимост от характеристиките на кожата. Маските, направени от сол, са по-подходящи за мазния и нормален тип кожа: леко изсушават горния слой, елиминират изпотяването. През зимата е по-добре да добавите естествени масла, през лятото – тонизиращи вещества (чрез използване на сезонни плодове и свежи подправки) и билкови отвари.

Солната терапия е ефективна както за лице, така и за тяло

Най-добрите рецепти за подмладяване и лечение на лицето със сол

За да поддържате тонуса, постарайте се да правите солни компреси няколко пъти седмично. Те стягат кожата, подготвяйки я за овлажняващите процедури. За да приготвите компресите, разтворете 1,5–2 супени лъжици сол в 1 литър гореща вода, разбъркайте добре. Нанесете слой питателен или витаминен крем, след това поставете върху лицето хавлиена кърпа, напоена с подсолената течност, като се постараете да е приятно и поносимо топла. Поставете върху лицето и оставете да действа 10 минути.

Солените компреси помагат за решаване на ето тези проблеми на зрялата кожа на лицето и шията:

– премахват подуването;
– изглаждат малките бръчки;
– отварят и почистват порите;
– отпуснатата кожа е тонизирана и загладена.

За да премахнете втората брадичка, опитайте се да затоплите сол и да я приложите върху проблемния участък.

Затоплете шепа трапезна сол в чист и сух тиган, а след това я изсипете в торбичка направена от памучен или ленен плат.

Прикрепете я към проблемната зона и оставете за 10-15 минути. Можете да направите лек масаж с поглаждащи движения от средата на шията до ушите. Повтаряйте процедурата поне 2 пъти седмично в рамките на 2-3 месеца.

Преди да нанесете вечерен грим или да отидете на важно събитие, „полирайте“ кожата. Пригответе разтвор от 0,5 литра топла вода и 1 супена лъжица морска сол без ароматни добавки. Използвайте пръстите си, като ги прокарате по масажните линии, стимулирайки притока на кръв. След изсушаване изплакнете с хладка вода, нанесете овлажнител.

Маски с натурални масла

За суха или нормална кожа правете омекотяващи и анти-стареещи маски на базата на масло от шипка, морски зърнастец, ленени семена, черен кимион. Те обогатяват лицето с полезни вещества и аминокиселини, стимулират регенерацията на дълбокия слой. За да приготвите, ще е нужно да смесете щипка ситно смляна сол и лъжица натурално масло, разбъркайте добре. Нанесете за 10 минути, изплакнете с топла вода.

Маска със зелен чай

Ако имате мазна кожа направете си тоник със зелен чай. Пригответе силна отвара от зелен чай, разтворете в нея лъжица трапезна или морска сол. Избършете лицето си с памучен тампон, потопен в получения разтвор, оставете всеки слой да изсъхне напълно. Измийте маската след 20 минути.

Солени вани за лице

За да подмладите кожата, направете курс от 10 солни бани. Разтворете лъжица сол в леген или по-голяма купа, охладете до температура, която ще е приятна за вас. За 20 секунди потопете лицето си в топъл разтвор, след което починете поне 25-30 секунди. Повторете 15 пъти.

Трапезната и морска сол е естествено лекарство, което може да се използва за тонизиране на кожата на лицето. Ефектът след маската или ваната се забелязва веднага, напомнящ ексфолиране със скъпи ексфолианти или мезотерапия. Експериментирайки с допълнителни компоненти, можете да се отървете от бръчките, без да посещавате скъпи козметични салони всяка седмица.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *