ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пастата на Амосов – при атеросклероза, възстановяване след инфаркт и повишаване на имунитета

Лечебната смес носи името на своя автор – известния руски учен и сърдечен хирург Николай Амосов. Пастата на Амосов е истински склад на естествени витамини и минерали

Амосов
Лечебната смес на академик Амосов е натурално лекарство, което предотвратява инфаркти и инсулт

Рецептата на кардиолога Амосов ще обогати организма с антиоксиданти и микроелементи, необходими за пълноценното функциониране на най-важните системи и органи в човешкото тяло. Тя подхранва и укрепва сърдечния мускул, лекува съдовата система и повишава имунитета. И не на последно място – никак не е трудно да се приготви у дома, с продукти, които могат да бъдат закупени от най-близкия здравословен магазин или супермаркет.

Днес много хора предпочитат да пият лекарства, които освен че са скъпи, нямат и кой знае какъв ефект. Това често налага тяхната смяна. И така човек попада в един омагьосан кръг, от който излизане няма… Но, народната медицина все още пази в съкровищницата си рецепти, препоръчани и от лекари, които са помогнали на нашите родители, баби и дядовци да пазят здравето си дълго време, без да се налага да разчитат на кой знае колко много и скъпи лекарства.

Академик Николай Амосов

Академик Амосов е разработил цяла система за поддържане на активност, здраве и дълголетие, чиито основни компоненти са правилното хранене, физическата активност с адекватни натоварвания и изграждане на добро самочувствие. Николай Михайлович е спасил живота на хиляди хора, извършвайки сложни сърдечни операции. В резултат на своята дейност той заключи, че пациентите се възстановяват много по-бързо, ако консумират ядки и сушени плодове. Това дало идеята на сърдечния хирург да създаде уникално средство – пастата на Амосов.

Състав на пастата – какви продукти са нужни

Има много и различни разновидности на чудотворната паста. Някои хора правят свои промени, като я допълват или премахват определени съставки. Класическата рецепта се състои от следните продукти: орехи, стафиди, сушени кайсии, сушени сини сливи, сушени смокини, натурален мед и лимон.

Изплакнете добре всички плодове, оставете ги да киснат в продължение на една нощ заедно с ядките и след това ги пасирайте. Готовите съставки трябва да се смесят старателно и да се добави мед и лимон. Ако пастата е прекалено гъста, можете да я загреете малко на водна баня или да добавите допълнително мед или лимон, според вашите предпочитания. За още по-добър ефект към така получената смес се прибавя и цейлонска канела. Получената смес се слага в подходящ съд на студено място.

Има една особеност. Можете да направите пастата в по-голямо количество, като се стараете да я съхранявате в хладилника. Общо ще са ви нужни половин килограм сухи плодове и ядки. Лимоновият сок и меда се използват за подобряване на консистенцията.

По-добре е обаче да се приготвя по-малко количество. Нужно е само да престои поне една нощ, за да може продуктите в пастата да пуснат своите сокове и да се омешат добре. Колкото по-свежа е пастата, толкова по-голяма полза има от нея.

Как се ползва лечебната смес на Амосов?

Кардиологът препоръча по време на възстановяване след операция да се използва смес от 1 супена лъжица три пъти на ден 30 минути преди хранене. За увеличаване на защитните сили и като превантивна мярка тази доза може да бъде намалена до 1 супена лъжица два пъти на ден. Децата могат да приемат пастата ако са навършили тригодишна възраст по една чаена лъжичка сутрин.

Лечебната смес е прекрасно и вкусно възстановяващо средство, което е много по-полезно от скъпите витаминни и минерални добавки.

Разбира се, ядките и сушените плодове също не струват малко пари, но във всеки случай те ще бъдат много по-евтини от лекарствата, които се продават в аптеката. В същото време можете да сте абсолютно сигурни в ползите, които носят.

Какво се случва, ако сместа се използва редовно?

Сместа е много полезна за здравето на организма. Амосовата паста значително намалява риска от сърдечни заболявания и съдова склероза. Тя подобрява работата на централната нервна система, регулира кръвното налягане, предотвратява тромбозата и образуването на кръвни съсиреци. Биоактивните вещества, включени в сместа, активират еластичността на кръвоносните съдове и премахват холестерола. Сместа влияе благоприятно на храносмилателния тракт, активира чревните функции, укрепва цялото тяло.

Полезните витамини и микроелементи, които изграждат организма, активират защитните сили на тялото и са отлична профилактика на инфекциозни и вирусни заболявания през есента и зимата. Амосова паста напълно възстановява и укрепва естествения имунитет.

Източник: delfi.lv

НЕВРОХЕЛТ плюс – стимулира мозъчната дейност, при постоянно безпокойство и стрес
НЕВРОХЕЛТ плюс възстановява функциите на мозъка след прекаран инсулт

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *