Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колко често имате болки в кръста?

Болките в кръста са много често срещани – четирима от всеки пет човека са имали болки в кръста поне един път в живота си. Гърбът е с комплексна структура направен е от 33 прешлена, над 30 мускула, безброй сухожилия, много стави и вътрешно-прешленни дискове. Както можете да видите има много части от структурата на гърба, които могат да бъдат наранени или да предизвикат дискомфорт и болки.

Най-често срещаната причина за болки в кръста се дължи на разтегнати мускули. Това се получава когато неочаквана сила, завъртане или дърпане се приложи на един или няколко мускула на гърба. В следствие на което се късат няколко мускулни влакна и това предизвиква силна болка.

Разтегнатите сухожилия са друга често срещана причина за болки в кръста. Това се получава когато сухожилията на гърба са разтегнати повече от възможностите им. Разтяганията често съпроводени и с късане на мускулните влакна.

Дисковата херния е също често срещано състояние, което води до възпаление на гръбначните нерви и може да причини болки в кръста и краката. Това се получава най-вече при по-възрастни хора, при които гръбначните дискове се деформират и излизат извън нормалните си граници, като по този начин достигат до нервите и ги притискат.

Остеоартрита е друга причина за болки в кръста при което са засегнати ставните връзки на гръбнака. Това е дегенеративно заболяване на ставите като цяло, но в случая с гръбнака става дума за износване хрущялите между прешлените и гръбначните стави.  Без уплътнението, което дава хрущяла, костите започват да се трият едни в други. Това може да доведе до възпаление, подуване и схващане.

Остеопорозта е причина за болки в кръста на-вече при жените. Това е заболяване характеризиращо се с прогресивна загуба на костна плътност. Това прави костите по тънки и податливи на счупване и фрактури. Костите на гръбнака са особено податливи на това заболяване. Всяко падане, вдигане на тежки предмети или дори кихане може да доведе до болезнено нараняване.

ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ МАГНИТЕН ПРОДУКТ ЗА ВАС, АКО СТРАДАТЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛНАТА СИСТЕМА

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *