Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

РЕЛИЕВА /RELIEVA

Съдържа фроватриптан, лактоза, микрокристална целулоза, колоиден силициев диоксид, натриев нишестен гликолат (тип А), магнезиев стеарат, Opadry white (смес от хипромелоза, титанов диоксид, лактоза, макрогол 3000 и триацетин)

Предназначение

РЕЛИЕВА е лекарствено средство, прилагано при остро главоболие и мигрена.

Как се приема

Продуктът се приема под формата на перорални таблетки. Обичайната доза е една таблетка от 2.5 мг – поглъща се цяла, с вода, веднага след първите симптоми на мигрената. Възможно е главоболието да продължи; тогава се взема втора таблетка. Интервалът между двата приема не може да е по-кратък от два часа. максималната доза за 24 часа е две таблетки по 2.5 мг.

Продуктът не е за дълготраен прием, но при нов мигренозен пристъп може да се използва отново.

Приемът на по-висока от назначената дневна доза може да провокира интензивна проява на нежеланите странични ефекти. При подобни симптоми незабавно трябва да се потърси медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Най-често споменаваните странични ефекти от приема на този медикамент са сънливост и замаяност, променена чувствителност, гадене, болки в корема, храносмилателни нарушения, отпадналост, болки в гръдната област, депресивни състояния, нервност, объркване, еуфория или потиснатост, влошена концентрация, деперсонализация, горещи вълни и стягане в гърлото, болки в костите, зрителни и слухови смущения, сърцебиене, усилено потене, често уриниране и обезводняване, кървене от носа и необясними подкожни кръвоизливи, загуба на съзнание, отклонения в кръвни показатели.

В по-редки случаи е възможно пациенти да съобщават за забавени рефлекси, мускулни напрежения, болки в савите и артроза, запек или диария, възаление на лигавици от храносмилателната система, болки в крайниците, възпаление на гърлото, синузит; уртикария, промени в сърдечния ритъм, намалена кръвна захар и/или калций в кръвта; хипертонични пристъпи; не са изключени опити за самонараняване.

Кога НЕ БИВА да се употребява

РЕЛИЕВА не се прилага при свръхчувствителност към някоя от лекарствените съставки.

Продуктът е противопоказан при преживян инфаркт или инсулт, исхемична болест на сърцето, ангина на Принцметал, периферна съдова болест, при повишено кръвно налягане, тежки чернодробни отклонения.

Не се прилага за деца и подрастващи под 18 години, както и за възрастни над 65.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Голяма част от страничните ефекти са несъвместими с дейности като шофиране или работа с тежки машини.

Попадащите в рискови групи задължително се консултират с лекар за безопасния прием на лекарството. Медикаментът се назначава само при категорично доказана диагноза мигрена; изключват се някои разновидности като базиларна, хемиплегична или офталмоплегична мигрена.

Взаимодействие с други медикаменти

РЕЛИЕВА не трябва да се приема едновременно с ерготамин-съдържащи продукти. Не се препоръчва комбиниране с МАО-инхибитори или съдържащи жълт кантарион.

Специално лекарско внимание е необходимо при съвместяване с инхибитори на обратното захващане на серотонина – като циталопрам, фуоксетин и др. Същото се отнася и за продукта метилергометрин.

Не се назначава на пациенти с метаболитни заболявания от рода на галактоземия, лактазен дефицит, нарушена абсорбция на глюкоза и галактоза.

_________

Усреднена цена в аптеките – 12 лв за една таблетка от 2.5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *