Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПЕНТОХЕКСАЛ / PENTOHEXAL

Съдържа пентоксифилин, коповидон, магнезиев стеарат, хипромелоза, талк

Предназначение

ПЕНТОХЕКСАЛ се препоръчва при нарушено оросяване на крайниците. Терапията помага в случаите с т.н. хронична периферна артериална оклузивна болест. Патологията се изразява в мускулни болки и накуцване, определяно като клаудикацио интермитенс. В този случай медикаментът решава етапно проблема, след като други методи – ходене пеш, физиотерапия и отваряне на съдовия просвет, не са довели до подобряване на състоянието.

Как се приема

Този продукт се назначава от лекар в съответствие с поставената диагноза и общото здравословно състояние. Обикновено на пациента се препоръчва прием на по една таблетка сутрин и вечер – след хранене, с вода, без сдъвкване или стриване. Пациенти със заболявания на черния дроб, нарушени бъбречни функции, ниско или неконтролирано артериално налягане следва да се третират като рискови и дневните им дози да бъдат определени индивидуално.

Ако поредният прием е пропуснат в точното време, съответната доза се взема при първа възможност или се изчаква следващия прием. Не се увеличава количеството с цел компенсиране.

Предозирането може да е опасно! Приемът на високи дози от продукта причинява срив на кръвното, тахикардия, аритмия, световъртеж, гадене и повръщане, тежки гърчове и загуба на съзнание, затопляне, загуба на рефлекси. Незабавно трябва да се потърси медицинска помощ; наложителна е хоспитализация с проследяване на дишането и кръвното налягане.

Продължителността на приема се определя за всеки пациент индивидуално.

Възможни нежелани ефекти

Най- сериозни, макар и редки странични ефекти, са кръвоизливите в различни телесни зони: стомашно-чревния тракт, гениталии, лигавиците на стомаха и червата и пр. появата им изисква незабавна медицинска намеса.

Сред тежките симптоми са също кръвоизливи в очите, мозъчни кръвоизливи, алергични реакции с обриви и дихателни затруднения, оток на лицето и гърлото; бронхоспазъм. Описвани са и случаи на анафилактичен шок с пребледняване и спад на кръвното, припадъци, поява на мехури и белене на кожата, фоточувствителност.

Съобщавано е също за гадене и повръщане, напрежение в стомашната зона, диария. Има оплаквания от влошено качество на съня, тремор и главоболие, замайване, висока температура, замъглено виждане, сърцебиене и неравномерен сърдечен ритъм.

В редки случаи с приема на ПЕНТОХЕКСАЛ се свързват симптоми като гръдна болка и отоци на крайниците.

Описвани са и състояния с влошени функции на жлъчката и черния дроб, скованост и гърчове, изпотяване и продуциране на по-високи стойности на кръвното.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ПЕНТОХЕКСАЛ не се назначава при алергия към някой от компонентите на медикамента. Терапията с този продукт се прекратява, ако се появят такива симптоми. пациентите следва да са под наблюдение, ако имат хипотония, сърдечни заболявания, инфаркт, коронарна склероза, претърпели са хирургична интервенция, ако страдат от лупус или вземат лекарства от рода на разреждащи кръвта, противодиабетни, при бъбречни или чернодробни проблеми, при отклонения в показателите на кръвната ктартина.

Продуктът не се дава на бременни; не се препоръчва при кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

ПЕНТОХЕКСАЛ се взема заедно с други лекарства, но лекуващият трябва да съобрази дневните дози и с този факт, и с режима на приема им. Специално внимание и лектарснки контрол при съчетаване с антикоагуланти, противодиабетни и инсулин, варфарин, теофилин, ципрофлоксацин.

______

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за 30 таблетки по 600 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *