ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рик Хей, диетолог: Тези 17 подправки гонят паразитите от тялото ви

Предлагаме ви селекция от най-добрите билки и подправки с антипаразитни и противогъбични ефекти, които ще е добре да включите превантивно в диетата си

подправки
Не са малко билките и има достатъчно подправки, с помощта на които може да се справите с паразитите в тялото

Рик Хей е специалист по хранене и фитнес с дългогодишен клиничен опит в областта на храненето, натуропатията и фито медицина. Той е специализиран в лечение на затлъстяване, управление на теглото, храна против стареене и фитнес, красота отвътре и спортна медицина.Той препоръчва топ 17 антипаразитни природни средства, които може да се прибавят към ежедневното хранене. Съветът е негов, но изборът е ваш.

Рик Хей

1. Босилек

Антипаразитните свойства на босилека са подобни на тези, които има и медицинската ружа. При готвене на различни ястия, най-вече салати и основни ястия с домати, е много удобно да използвате сух босилек на прах.

2. Боровинки

Антипаразитното действие притежават всички части на растението. Най-често се използва коренът. Сушени и смлени боровинки могат да се добавят към салати, както и към смутита. Боровинките са почти смъртоносни за чернодробните паразити. Подобряват филтриращата способност на черния дроб, насърчават разграждането на мазнините и пречистват кръвта.

3. Карамфил

Спектърът на антипаразитното действие на подправката карамфил е широк – кръгли и плоски червеи, протозои, бактерии, гъбички и вируси. Антипаразитният ефект на карамфила се проявява в кръвта, мозъка, нервната и репродуктивната системи.

Употребата на карамфил при фарингит, синузит, ларингит, зъбобол и импотентност помага на тялото да се отърве от паразитите и има лечебен ефект. Карамфилът буквално дезинфекцира белите дробове, стомаха и лимфната система.

4. Риган

Събраната по време на цъфтежа горна част на ригана (стъбла, листа и цветове) се използва в различни инфузии и комбинации за чай. Има антипаразитен ефект върху бактериите и протозоите.

5. Джинджифил

Използва се коренището на растението джинджифил. Известен е с широкия си набор от антипаразитни ефекти върху хелминти, вируси и гъбички. Има вредно въздействие върху чревните и дихателните паразити.

6. Кардамон

Използвайте редовно семена от кардамон. Те имат антипаразитни свойства в храносмилателната, дихателната и нервната система, както и в кръвоносната система. Оказват пагубно въздействие върху много видове паразити – от гъбички и вируси до червеи.

Кардамонът е отлично почистващо средство за стомаха, тънките черва и белите дробове. Той действа много нежно. Затова се ползва и като антипаразитно средство за деца. Добре върви с копър.

7. Кориандър

Листата и семената на кориандъра се използват предимно при приготвянето на ястия и супи с месо. Притежават широка гама от антипаразитни свойства.

8. Канела

Канелата не губи антипаразитните си свойства дори след термична обработка.

9. Сусам

Семената му съдържат масло със силно антипаразитно действие срещу паразити на кожата и подкожната тъкан. Сусамовите семена се използват в храната с проявление на антипаразитни свойства, които са с широк спектър на действие – в дихателната, храносмилателната и урогениталната (при жените) система. Най-мощен антипаразитен ефект има черния сусам.

10. Куркума

Куркумата е една от най-популярните подправки

Куркумата е мощно антипаразитно средство с широк спектър на действие (от паразити по главата до кожни паразити). Прахът от сушеното коренище се използва широко за готвене. Това прави вкуса на ястията особено екзотичен и им придава антипаразитни свойства.

11. Дафинов лист

Листата на лавровото дърво, или познато още като дафинов лист, както и семената, съдържат ароматни масла със силни антипаразитни свойства. Като подправка дафиновият лист се използва в много ястия. Може да се приготвя и чай от него, както и да се използва за опушване на стаите. По този начин дафиновият лист, според древните гърци, гони и злите духове от дома.

12. Лют червен пипер

Силният антипаразитен ефект на червения лют пипер е известен отдавна. Изхвърля паразитите от храносмилателните органи; дихателната система, убива ги в кръвта.

Почти всички паразити, които живеят в тези системи, от вируси до големи тении, както и гъбички, не могат да издържат на атаките на червения лют пипер.

13. Черен пипер, лют пипер, капсикум

Плодовете се използват като подправки. Пиперните етерични масла проявяват антипаразитни ефекти в храносмилателните, дихателните и кръвоносните органи.

Черният пипер е един от най-мощните продукти, които унищожават глисти и гъбички в червата. Инфузия с масло от черен пипер може да се вкарва в носа за подобряване здравето на носната лигавица и за борба с хелминти в мозъка.

Помага и за унищожаване на паразити, които причиняват еризипели и циреи, унищожава херпесни вируси. Смесен с мед, той силно влияе на гъбичките и червеите в белите дробове.

14. Магданоз

Използват семената, корена и листата на растението. Антипаразитният ефект на магданоза се проявява в кръвта, мускулите и плазмата. Най-мощният противогъбичен и антибактериален ефект проявява в урогениталната и храносмилателната системи.

От него можете да приготвяте инфузии (от листата, стъблото и семената), отвари (от корена), постоянно да го добавяте в храната (пресен и на прах, от корена – до листата).

Магданозът е особено ефективен при паразити, които се активират чрез охлаждане на тялото и преумора.

Сокът от пресен магданоз (2 чаени лъжички сутрин на празен стомах) е отлично антипаразитно средство при трихомониаза и хламидия.

15. Копър

Използват се листата, стъблото и семената. Ефективно и разрушително действа при паразити в храносмилателната система, черния дроб и панкреаса, в пикочно-половата система, в кожата, в кръвоносната система. Маслото от копър убива гъбички, пиогенна инфекция (инфекция на междупрешленния диск).

16. Резене

Антипаразитните свойства на резенето се проявяват в храносмилателната, пикочната и нервната система. Семена от резене се приемат по 1 равна чаена лъжичка след хранене.

Смес от семена от резене, кимион и кориандър (1:1:1) насърчава храносмилането чрез изхвърляне на паразити от червата.

Резене и кориандър (1:1) се приемат като храна за борба с паразитите в отделителната система.
Помага и за изчистване на паразитите в тъканите на гърдата и увеличават лактацията при кърмачки.

17. Чесън

Антипаразитният ефект на чесъна се проявява във всички органи и системи на човешкото тяло. Спектърът на действие на чесъна е много широк – няма паразити, които той не би могъл да унищожи.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *