Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

8 естествени метода за спиране на болката при ишиас + 5 полезни упражнения

Ще ви разкрием различни начини за спиране на ишиасните болки без медикаменти

Ишиас
Източник: zdrave.to

Ишиасът представлява болезнено възпаление на седалищния нерв, най-често причинено от прищипване. Състоянието е придружено от  усещане за дискомфорт в областта на кръста, което продължава надолу по крака. Раздразнение на седалищния нерв се получава, когато се окаже натиск върху него. Причините за това най-често са спинална стеноза, дискова херния на междупрешленен диск и остеохондроза. Други причинители на състоянието могат да бъдат бременност, тумори или счупване.

За тези от вас, които често страдат от ишиасни болки, има 8 натурални метода, които ще ви помогнат да спрете болката по-бързо.

1. Акупунктура
Изследване, проведено наскоро с 30 човека, страдащи от болки, причинени от ишиас, сочи, че при 17 от тях след акупуктурна процедура болките са изчезнали. При 10 от тях е имало значително подобрение на състоянието и само при 3-ма от участниците в експеримента не е имало ефект.

2. Йога
Проучване доказва, че при хора, които често се оплакват от ишиас, практикуването на йога в продължение на няколко месеца намалява болките и броя пристъпи с над 70%.

3. Масаж при ишиас

Масажът при прищипан седалищен нерв може да подейства много добре, защото отпуска мускулите, което помага за облекчение на болката. Нужно е да се внимава и да не се прилага прекалено голям натиск и да се избягват внезапни движения по време на масажа, защото това може само да влоши състоянието.

4. Лечебни растения
Болката при ишиас може и да се облекчи с много билки и масла. Те действат противовъзпалително и успокояват симптомите на състоянието. Такива билки и масла са: масло от жълт кантарион, куркума, женско биле, мехлем от лют червен пипер, дяволски нокът, чай от валериана и др.

5.Горещ компрес
Горещ душ или топло облекло могат да помогнат за облекчаването на симптомите на ишиас. Също така може да използвате топъл компрес върху засегнатото място, като го държите между 20 и 25 минути.

6. Студен компрес
Студените компреси също могат да успокоят болката при ишиас. Препоръчително е студеният компрес да не се задържа повече от 10-15 минути върху болезнената област.

Много е важно ледът да бъде увит в одеяло или дебела кърпа, за да не измръзне мястото, където го поставяте.

7. Болкоуспокояващи при ишиас

Предлагат се болкоуспокояващи от природен произход, които са много ефективни в успокояване симптомите на ишиас. Все пак, ако използвате фармацевтични продукти, е изключително важно да не се превишава указаната доза, защото таблетките може да имат странични ефекти.

8. Упражнения
За хората, страдащи от ишиас, се препоръчва да стоят в покой, но най-ефективното средство за предпазване и облекчаване на състоянието е физическата активност и ежедневните упражнения. При липсата на редовна физическа активност мускулите на гърба се отпускат, което е предпоставка за получаването на ишиас. Упражнията при ишиас най-често включват разтягане на засегнатите области и могат да понижат болката или да доведат до пълно излекуване на състоянието. Важно е да се отбележи, че упражненията и тренировките трябва да се изпълняват с помощта и наставленията на специалист, защото едно неправилно движение може да задълбочи проблема сериозно.

Тук ще разгледаме 5 упражнения, които могат да ви помогнат при ишиас.
Упражнение 1
Източник: zdrave.to

1. Упражнения кобра

Лежейки по корем, опрете краката си един до друг и сгънете лактите си, като поставите ръцете на пода. От тази поза повдигате лактите и горната част на тялото до около 45 градуса и се задържате в тази позиция за 5 секунди. Препоръчително е да повторите движението 10 пъти.

упражнение 2
Източник: zdrave.to

2. Насочване на коляното към тялото
Докато лежите по гръб, сгъвате единия крак в коляното, а другия държите изпънат. Хващате сгънатия крак и го допирате до тялото си, като трябва да сочи към рамото. Оставате в тази позиция за 30 секунди, след което се връщате в първоначалното положение. Упражнението се повтаря по 3 пъти с единия крак и 3 пъти с другия.

3.Разтягане на гръбначния стълб
Първата стъпка е да седнете на пода с опънати крака. След това трябва да сгънете десния си крак в коляното и да го преместите отзад на левия. Хващате коляното с лявата си ръка и внимателно и бавно завъртате тялото си надясно, като оставате в това положение 30 секунди. Упражнението се повтаря по 3 пъти от всяка страна.

упражнение 3
Източник: zdrave.to

4. Разтягане на сухожилието под коляното

Поставяте десния си крак върху табуретка, ниска масичка или стол, не по-високи от началото на бедрото ви. Хващате коляното на крака, който сте изпънали на стола или масичката и се накланяте напред колкото е възможно. Задържате тялото си в тази позиция за 30 секунди, след което повтаряте упражнениято с другия крак.

5. Разтягане на бедрата
Докато седите на фотьойла поставете стъпалото на десния си крак върху коляното на левия и се наклонете бавно напред. Задържате се в тази поза между 15 и 30 секунди, след което бавно махате крака си от коляното. Повторете упражнението и с другия си крак.

ИЗТОЧНИК: zdrave.to

Магнитен колан за болки в кръста НАНОБЕЛТ

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *