Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Недостигът на йод е пагубен за този „диригент”

Често казват, че дефицитът на йод в организма понижава умствените способности, предизвиква потиснатост и най-вече води до заболявания на щитовидната жлеза. Специалистите съветват да използваме йодирана сол в храната си, както и продукти с повишено съдържание на йод.

И така намажете петите си преди сън с йод и обуйте чорапи отгоре. Ако на сутринта петите са бледи, а йодът е попил, значи е време да проведете терапия. Това е особено полезно при понижена функция на щитовидната жлеза. На мен ми се случи същото, затова говоря от собствен опит.

Напълнете три четвърти от една чаша с орехови черупки и пребрадки, прехвърлете в по-голям съд и залейте с 2 чаши студена вода. Сложете сместа да ври 20 минути, след като е завряла. След това долейте до първоначалния обем. Изстудете, прецедете и прелейте в бу­тилка. Дръжте я в хладилника и изпивайте по 2-3 глътки преди ядене.

За да знам кога да приключа терапията си, след първата порция, т.е. след първата бутилка, пак си правя този тест. На първо време се на­лагаше няколко пъти годишно да се лекувам по този начин. Сега вече го правя по-рядко, по-скоро за профилактика.

Споделя опита си Тони – по електронната поща

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *