Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво трябва да знаем за проблемите при децата

Хернията обикновено възниква през първите седмици от живота на бебето – на пъпчето му се образува малка изпъкналост. Основната причина е неправилното затваряне на пъпчето, на пръстенчето на пъпчето. Хернията се забелязва, когато детето крещи или кашля, както и при дефекация.

Тази херния може да си остане като грахово зърно, но може и да нарасне след време, обаче не предизвиква неразположения. Децата – на 5-6 години – с пъпна и слабинна херния могат да се лекуват, без да се прибягва до операция, ако, разбира се, хернията не е прищипана. Към 5-годишна възраст около 50% от херниите зарастват, защото тогава се формира тъканта на коремните стени. Затова до тази възраст на детето се въз­ползвайте от следните консервативни методи за лечение и профилактика:

  • не допускайте запек
  • прибягвайте до диета, до слабител­ни, клизми и т.н.;
  • лекувайте заболяванията, съпровождани с кашлица;
  • „залепвайте“ хернията и по-точно нейната „вратичка“ с пластири след прибирането й.

Ако детето е навършило 4-5 години и пъпната херния не се е затворила от само себе си, може да се наложи операция. При момченцата това се прави само ако хернията причинява болка, но момиченцата се оперират, дори и да липсва такава.

Често на тази възраст възникват спастични болки около пъпа. По-рано се предполагаше, че при­чина за тези болки са най-вече психични проблеми.

Във всички случаи родителите трябва да се кон­султират с лекар, споделят специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *