С какво е опасен орхитът

На съпруга ми откриха едно твърде странно и за мен напълно непознато заболяване – орхит. Ще могат ли вашите консултанти да разкажат малко повече за него? Аз лично смятам, че симптомите са за друго заболя­ване, но нали знаете – щом лекарят си е казал думата, друго няма какво да се добави.

Мария Тодорова, Айтос

Орхитът е възпаление на тестикулите. Среща се често, а много от болните се притесняват да се подложат на медицински преглед. Това обаче е опасно. Възпалението на тестикулите не бива да се подценява, защото може да доведе до безплодие.

Орхитьт се развива от микроорганизми, прене­сени в кръвта. Те в никакъв случай не са резултат от венерическо заболяване. Болен от туберкулоза например може да развие орхит, благодарение на „странстващи“ туберкулозни бацили. След заушка също може да има последица орхит, както и редица други инфекциозни заболявания, споделят специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *