Полезна информация и съвети за заболяването миастения

Мускулната слабост u умората не преминават дори и след продължител­на пълноценна почивка. Нещо повече – с всеки месец те нарастват все повече и повече.

При миопатия мускулната слабост е симетрична – засягат се мускулите на раменния или тазовия пояс и от двете страни.

По принцип при миопатия не се зася­ват мускулите на ръката под рамото Щ под коляното, както и мускулите на китките й стъпалата. Човекът може много трудно да се надигне от леглото, но няма да му струва нищо да се изправи на пръсти например.

Кожните обриви при дерматологич- ните болести бързо се излекуват на слънце, а уврежданията на кожата при дерматозите прогресират под влияние на слънчевите лъчи.

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

При локални миозити и мускулни проблеми можете да си поставяте компреси с настойки от пъпки и листа на ива – една супена лъжица смес се за­лива с чаша гореща вода и престоява един час.

Компресите, натопени в тази на- стойка, се налагат върху болните мес­та. Тя може и да се пие – по 1-2 супени лъжици 5-6 пъти на ден.

Настойка от кора на ива: изсушена и смляна кора от това дръвче се залива с вода в съотношение 1:20, ври на водна баня половин час и се пият по 1-2 супени лъжици 3-4 пъти на ден.

Мехлем: смесете в равни количества стрити пъпки от ива с краве масло и втриВайте в увредените мускули.

Препоръчваме ви и отвара от бо- ровинкови листа: 2 чаени лъжички се заливат с чаша вода и сместа се слага да ври 5 минути. Охлажда се, прецежда се и се пие през деня. Курсът на лечение е 2-3 месеца, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *