Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Методи за лечение на бъбречна недостатъчност при деца

Бъбречна недостатъчност може да бъде остра или хронична. Острите заболявания се развиват бързо и могат да бъдат много сериозни. Въпреки, че острото заболяване може да има дълготрайни последици, то обикновено трае много кратко време и след това си отива. Хроничните заболявания, обаче не си отиват и се влошават с течение на времето. Когато бъбреците спрат да работят, лекарите използват за лечение така наречената диализа, която спомага за отстраняване на отпадъчните продукти от бъбреците. Двата вида лечение при деца с бъбречна недостатъчност са диализа и трансплантация.

Диализата е начин за премахване на отпадъчни продукти и допълнително количество вода от кръвта на пациенти с бъбречна недостатъчност. Двата вида диализа са перитонеална диализа и хемодиализа.

Перитонеална диализа: Този метод използва лигавицата на коремната кухина на детето, на перитонеума, като филтър. А катетърът поставен в корема на детето се използва за изливане на разтвор в коремната кухина,този разтвор съдържа глюкоза. Докато разтворът е там, той дърпа отпадъци и допълнителни течност от кръвта. По-късно разтворът се изцежда от корема, заедно с отпадъците и допълнителните течности. Този вид диализа може да се извършва и у дома, но за това трябва да се консултирате с вашия лекар.

Хемодиализа: При този метод се използва машина, която съдържа хиляди влакна, които филтрират отпадъците и допълнителната течност в коремната кухина на детето. В този апарат кръвта се прочиства и се връща обратно в детето.Хемодиализата се извършва в здравни заведения под контрола на медицинска сестра или бъбречен специалист. Тя се прави обикновенно три пъти седмично за около 3 до 4 часа всеки път.

Трансплантация: При тази процедура, хирург поставя здрави бъбреци в тялото на детето. Бъбреците могат да идват от жив донор или някой, който току що е починал.Децата с бъбречна трансплантация трябва да приемат лекарства които да спомогнат да не бъде изхвърлен трансплантираният бъбрек. При деца с трансплантиран бъбрек може да се появят и странични ефекти, като например да са по уязвими към инфекции.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *