Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да спрем нощното напикаване при децата

За съжаление има родители които не са на ясно че на детето по скоро вреди от колкото помага мълчанието по проблема или нетактичните натяквания и подигравки. Нещо повече с внимание и търпение трябва да се прави опит да се намери причината.

Създайте предпазливо навик на детето по често да отива в тоалетната, събуждайте го сутринта и през нощта по едно и също време (на пример в 22 часа и го изчакайте да уренира.

Посетете с детето си курс за автогенна тренировка. То ще се научи да се успокоява и да си създаде по време на упражненията формулирани намерения. Така то само често пъти ще се освобождава от нощното напикаване. Като последна напитка при вечер баба предлагаше специалният си чай от полски хвощ, жълт кантарион и бял равнец, които се смесват по равни части. Приготвя се като запарка.

В стара семейна книга се препоръчват и топли седящи бани, към които може да се добави отвара от овесена слама или дъбови кори.

След банята сложете детето в леглото, краката трябва да са по високо от главата.

Масажирайте сутрин детето със суха четка и накрая го оставете да ходи на място ( щъркелова стойка) за трийсет секунди във ваната напълнена със студена вода. Правете го заедно с детето си това закалява.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *