Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво е дискоиден лупус и лечим ли е той?

Моля да ни помогнете. Дъщеря ми е на 45 години, инвалид втора група. През декември 2005 получи кръвоизлив и аневризма на мо­зъчната артерия. И не стига това,а сега и новя беда, с която не можем да се справим.Отначало започнаха да опадат цели кичури коса от главата й, получи частично оплешивява­не. Кожата й е груба, безпокои я сърбеж. Заключението на лекарите е дискоиден лупус. Лекарствата не помагат, а сега започна да я боли и задстомашната жлеза. Не знаем какво да предприемем. Моля да ни помогнете.

Зорка Димитрова, Перник

Системната кожна туберкулоза, която пред­ставлява тежко автоимунно заболяване, засяга и уврежда много Вътреш­ни органи. А при дискоидната, наричана още дискоиден лупус, както е В случая с Вашата дъщеря, основно се засяга кожата. Но тя понякога преминава и в системна кожна ту­беркулоза, а причините за тази сериозна болест и досега не са установени.

Често дискоидният лупус се предизвиква от туберкулозен бацил. Един много популярен специалист казва в една своя книга: „Кожата се уврежда от туберкулоз­на пръчица, но само при тези болни, при които е подготвена почвата, в резултат на неправилен начин на живот“.

Уважаема г-жо, тази болест се лекува изклю­чително трудно. Може би във вашия случай е добре да потърсите на­турални средства за ле­чение. Но задължително в стадиите на обостряне лечението се провеж­да под наблюдението на специалист и в болнична обстановка. А след като стихне острото възпале­ние, в стадий на ремисия, се изисква да се спазват някои правила:

ДИЕТА И ДНЕВЕН РЕЖИМ

Дъщеря ви трябва да свикне да става с изгрева на слънцето, да намери воля за физически упраж­нения или някаква физиче­ска работа според силите й – по възможност на чист въздух. Сега е зима; но през топлите.дни нека си почива и дори да поспива навън, на слънцето. А ве­чер да си ляга не по-късно от 22 часа.

Дъщеря ви трябва да се храни качествено. Въобще да забрави за консервите и пушените продукти. Да се храни по 5-6 пъти на ден, но не повече от 250 г на едно ядене. Всички продукти да са прясно приготвени и натурални. В менюто да присъстват много каро- тиноиди – тях ги има във всички жълти и червени продукти. Така ще повиши имунитета си.

Важно е да прочиства червата си, като се храни рационално, т.е. да набле­гне на булгура. Полезни са суровите настърга­ни зеленчуци във вид на салата – цвекло, ябълки, моркови и зеле. Заливат се с лимонов сок. Да пие 2-3 пъти на ден по 2 супени лъжици боровинков сироп. На нея са й необходими бифидо- и лактобакте- рии – има ги в аптеките. Както и в качественото кисело мляко.

ВНИМАНИЕ!

Това до известна степен означава да свикне да кон­тролира своите емоции и съзнанието си, тогава тялото ще започне да се успокоява и ще престане да „протестира“. Нека физическите натовар­вания да са по силите й, да се облива често, да си прави въздушни бани – всичко това ще помогне на организма да се възстанови.

В никакъв случай оба­че не трябва да злоупо­требява със слънцето. Тук има един специфичен момент: много често причина за кожната ту­беркулоза освен стреса е промяната на климата с по-горещ.

Много е важно да се помогне на черния дроб и далака – тези два ор­гана работят в двойка. Именно в тях става ути- лизацията на отрабо­тената кръв. Черният дроб трябва да работи в максимален режим, зато­ва е нужно да набавите подходящите билки, от които да си приготвите настойки, обесняват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *