Начало / Болести и лечение / Домашни рецепти при възпаление на ушния канал

20 супер продукта на по-ниска цена!

Домашни рецепти при възпаление на ушния канал

Направете запарка от листа на обикновен бял пелин и я прецедете в подходящ съд. Подложете ухото си на въздействието на парите от нея. Повторете няколко пъти през деня.

Предлагам ви, по една съхранена рецепта, компрес който води до бързото отзвучаване на възпалението в ушния канал: сварете корени и листа от горски слез, потопете носна кърпа в отварата, изстискайте я и положете сварените части на растението върху нея. Поставете загънатата кърпа с растителните части върху възпаленото ухо и изчакайте въздействието на компреса. Пийте всеки ден по 1 или 2 чаши липов чай. Може да го смесите с равни части цвят от пчелен бъз, корени от ангелика (лечебна пищалка) и корени от тревист бъз.

Ако охлаждането ви носи облекчение опитайте със студен компрес около врата, който можете да направите само с вода или с размита в студена вода хума. Нещо което имате в кухнята си е кромид лук. С него можете да направите ефикасен компрес. Нарежете лука на тънки резенчета и го поставете в торбичка от марля (важно е материята да е пропусклива). Торбичката се нагорещява силно във водна баня и веднага се поставя върху възпаленото ухо. Закрепете компресът със щапка или шал и останете така 15 минути.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували
loading...

20 супер продукта на по-ниска цена!

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*