Най- добрият начин за укрепване на сърцето са физическите упражнения

Но по никакъв начин не го предприемайте самостоятелно. Трябва да се консултирате с лекар, той да ви подбере съответната програма упражнения, подходящи именно за вас, в съответствие с вашия организъм и ниво на физическа подготовка.

За да окажат положително въздействието, упражненията се извършат по 40 минути на ден, и то всекидневно.При това за засилване на лечебното действие е необходимо да се изпълнят три групови упражнения.

Първата група се състои от упражнения с разгряващо действие.Т помагат на организма да се подготви за физическото натоварване и позволяват да се понижи стресът за сърцето и мускулите, Постепенно се увеличава честотата на дишането, засилва се кръвообращението и се повишава температурата на тялото.

Втората група – това с останалата част упражнения за сърцето. Именно тя осигурява основното лечение въздействие посредством действието на големите мускули. Този комплекс се изпълнява само след загряване. Непременно следете за интензивността на упражненият, контролирайки сърцебиенето и дишането.Най – важното е да не се престаравате.Този тип упражнения укрепват сърцето и белите дробове и облекчават постъпването на кислород в клетките. Става дума за аеробиката. Тя е най – добрия начин за укрепване след хипертония. Упражненията могат да включва ходене и бягане на чист въздух, скачане с въже, каране на велосипед, плуване , ако умеете – карайте ски през зимата.

Третата група са упражнения за охлаждане – леки, плавни вдишвания, превеждащи дишането и сърдечната дейност в нормален вид. Но в никакъв случай не трябва просто да лежите и да дишате. След хипертонията вашето сърце и без това е в отслабнало състояние – не го изтощавайте. Вместо това изпълнявайте упражнения с понижаване на тяхната интезивност – може да разтягате мускулите си, но вече с друга интезивност.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *