Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепта за тинктура от грейпфрут при женски болести и гъбички

Използвайте тинктурата от грейпфрут като прочистващо и антимикробно средство, което идеално се справя с гъбичките и други вредни микроорганизми

грепфрут
Освен корите на грейпфрута, можете да ползвате и кори от други цитрусови плодове

И лекарите ще ви кажат, че грейпфрут в диетата силно се препоръчва на хората, които са преживели тежко боледуване, взимали са дълго време антибиотици или минават курс на химиотерапия. 20 минути преди хранене, изяденият грейпфрут осигурява добър апетит, освен това предотвратява повръщането и стимулира храносмилането. Сокът и плода, под формата на каша, имат благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт и помагат при невъзпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт.

Освен сок и каша, плодовата кора се използва и като лек за киселини и при стомашни болки. Измийте хубаво грейпфрута, подсушете, настържете го и след това изсушете старателно. Приемайте по една чаена лъжичка на ден, като бавно дъвчете и преглъщате.

Полезните свойства на грейпфрута помагат при сърдечно-съдови заболявания, като се препоръчва редовно да се яде един средно голям грейпфрут на ден. Веществата, съдържащи се в пулпата и сока на плода, намаляват холестерола в кръвта. За предотвратяване на сърдечни заболявания се препоръчва да ядете грепфрут за закуска няколко пъти седмично. Добре е да се консумира и вътрешността на плода, не само да се пие сок, заради фибрите, които се съдържат в нея.

Генадий Гарбузов препоръчва да се ползва тинктура от семената и кората на грейпфрута

Генадий Алексеевич Гарбузов е билкар-лечител от Сочи, който разработва и допълва учението на Б. В. Болотов за механизмите на човешкото здраве. Генадий Алексеевич е кандидат на науките, има висше биологично образование. У нас е познат главно с книгите, които са преведени и издадени на български език: Антиоксидантно лечение на рака, Водата побеждава рака и други болести и Водородните йони лекуват.

Генадий Гарбузов

Генадий Гарбузов обръща особено внимание на разработването и прилагането на нови алтернативни билкови препарати за лечение и профилактика на рака. Създава рецепти, също така, и за прочистващи, обезпаразитяващи, възстановяващи, геронтологични и антиатеросклеротични билкови средства.

Днес ви предлагаме неговата рецепта за тинктура от семената и кората на грейпфрута

Грейпфрутът, за разлика от другите цитрусови плодове, съдържа специална горчивина. Тези горчивина, заедно с етеричните масла, са най-добрите естествени антибиотици. Те ни спасяват от стотици паразити и вредната патогенна микрофлора. И най-важното – от гъбични заболявания, не само по кожата, но и в червата, както и такива, от които страдат половите органи.

Как да направите тинктура от корите и семената на грейпфрут?

Просто няма нужда да изхвърляте семената и корите от грейпфрута, събирайте всичко старателно. Обелете и нарежете корите наситно, леко счукайте семките. Сложете в плътно затворен буркан и залейте водка. Корите и семките трябва да заемат цялото пространство на съда, който използвате. Оставя се само малко свободно място отгоре, за да се залее с водка или медицински спирт, 40-градуса. Настоявайте 10 или повече дни.

Като стане готова сместа, изстискайте корите и прецедете внимателно, така че да остане само сравнително чиста течност.

Използвайте тинктурата от грейпфрут за лечение на гъбични заболявания

От така получената тинктура се взима по една чаена лъжичка обикновено два пъти дневно преди хранене. Вкусът е много приятен, вероятно е да ви хареса. Помага при много заболявания, особено такива като кандидоза и стоматит. Тинктурата е препоръчително да се взима и при различни женски заболявания, свързани с гъбичките.

Има рецепта и за външна употреба

Използват се пак кори и семки от грейпфрут, но заливаме не с водка, а с растително масло. Настоявайте така получената смес поне месец на тъмно място.

След като стане готово, може просто да пасирате, за да се получи единна маса.

Използвайте инфузията при външни гъбични заболявания, по стъпалата на краката и по ноктите. Ако е върху ноктите, след като почистите добре мястото, потопете марля в грейпфрутовото масло, увийте засегнатото място и покрийте с нещо отгоре, за да предотвратите разпространението на маслото. Оставете да действа и през нощта.

Не очаквайте резултат още след първото или второто прилагане. И на тинктурата, и на инфузията от корите и семките на грейпфрута отнема един месец или повече, преди резултатите да станат видими или да се усетят. Независимо от това, няма да останете разочаровани.

Източник: poleznii-site.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *