Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Адаптогени: Билки и гъби, които пазят от рак и възстановяват след инсулт

Използването на адаптогени – билки, корени и гъби, като възможно решение на проблема със стреса и за подобряване на здравето, като цяло, се изучава активно

адаптогени
Гъбата Лъвска грива е част от природните адаптогени

Още по-активно се използват адаптогени, както от аюрведическата медицина, така и от древната източна медицина.

В този смисъл без притеснение можем да кажем, че адаптогените не само имат ефект, но и тяхното използване дава много и отлични резултати.

Тези древни лекарства се използват за облекчаване на стреса и възстановяване на тялото. Ето основните тенденции в източната медицина и опазването на здравето с помощта на адаптогени.

За никого не е тайна, че бързият и често интензивен характер на съвременния живот може да повлияе на физическото и психическото състояние на човека. Започвайки от сутрешните пътувания, стрес, свързан с работата, и завършващ с домакинските задължения у дома – всичко това носи голямо бреме за нашето тяло. За борба с последиците от този стрес много от нас приемат витамини и хранителни добавки, а в някои случаи дори лекарства. Има ли друг начин?

Адаптогенните билки, корени и гъби облекчават стреса и възстановяват здравето

Какво представляват адаптогените?

Адаптогените са билкови продукти, естествен начин за предотвратяване или за борба със стреса и повишаване на жизнеността. Тези корени и билки се използват от векове в традиционната китайска медицина и стават все по-популярни в наши дни.

Името „адаптогени“ се свързва със способността им да помагат на организма по неспецифичен начин. Това може да ви се стори малко странно, но тези билкови лекарства адаптират лечебния си ефект към това, от което се нуждае вашето тяло: за възстановяване на телесния баланс и нормализиране на физиологичната функция.

При стрес тялото произвежда хормона кортизол , което е нормално. Дългите периоди на високи нива на кортизол в организма могат да повлияят негативно както на щитовидната жлеза, така и на надбъбречните жлези. Употребата на тези билки е в състояние да бъде както реактивна, така и профилактична.

Адаптогенни билки и корени

На пазара има много адаптогенни билки, но как да разберете кои са подходящи за вас и как да ги приемате?

Създадохме списък на най-популярните адаптогени с описание, за какво се използват и също в каква форма се произвеждат. Въпреки че тези средства са естествени, винаги се консултирайте с вашия лекар, преди да използвате добавки, особено ако приемате лекарства, отпускани по лекарско предписание, или сте бременна и кърмите.

Женшен

Вероятно вече сте запознати с една от най-популярните билки в този списък: женшен. Често срещаният сорт идва от Корея и Южен Китай и се счита за най-ценното лечебно растение в тези региони.

Този прекрасен корен се използва в Източна Азия от хиляди години като помощно средство за общо укрепване на здравето. Можете да намерите екстракт от женшен в много форми, включително таблетки, капсули и масло. Приготвеният чай от женшен е идеален за релаксация

Предимства от използването на женшен:

Женшен

Подобрява паметта и настроението: Женшенът може да подобри психичното здраве, също така е високо ценен за подобряване на цялостното настроение, съдържа много антиоксиданти.

Намалява стреса и тревожността: Женшенът се използва и за лечение на стресови разстройства. Той помага да се блокират стресовите реакции в надбъбречните жлези.

Босилек

Лечебният вид босилек е от Югоизточна Азия и е невероятно различен от обичайната подправка, която често използваме при готвене на ястия от италианската кухня. Светият босилек, както се нарича, има богата история на употреба в индийската система на медицината. Смята се, че в индуистката религиозна традиция всяка част от това растение има адаптогенни свойства – от листата до семената.

Светият босилек може да се купи под формата на таблетки или капсули и да се използва като добавка. Ако предпочитате да използвате пресен босилек, можете да натрошите листата и да излеете гореща вода, като превърнете тази адаптогенна билка в чай.

Намаляване на стреса: Босилекът съдържа фитохимикали, които имат забележими антистресови функции.

Съдържа високи нива на антиоксиданти, които могат да защитят клетъчната структура от свободните радикали, които играят роля при сърдечни заболявания и рак.

Ашваганда (индийски женшен)

Тази невероятна билка се намира в Индия, Африка и Близкия изток и идва от корена на растението Withania Somnifera. Тази адаптогенна билка подобрява както физическото, така и психическото здраве. Можете да закупите ашваганда като хранителна добавка под формата на прахообразен корен или лист и екстракт от корен.

Намален стрес и тревожност: много проучвания показват значително намаляване нивата на кортизол с ашваганда, в сравнение при плацебо групата. Подобрява стрес толерантността при хората.

Намаляване на възпалението.

Борба със симптомите на депресия: има способността да стабилизира настроението, което го прави потенциално много ефективен естествен антидепресант.

Адаптогенни гъби

Има много различни видове адаптогенни гъби, които се използват за възстановяване на здравето.

Чага гъба

Можете да намерите тази гъба в студения климат на Северна Европа, Русия и Канада. Гъбата обикновено расте върху брезова кора. Това е тъмна и не особено привлекателна гъба. Тя има наистина полезни здравословни свойства. Чага гъбата има високо съдържание на антиоксиданти, които предпазват тялото от свободните радикали, които могат да причинят заболяване.

Чага гъбата също е кредитирана за повишаване на имунната система, като увеличава синтеза на специфични имунни клетки, които могат да подобрят способността на тялото ви да се бори с вирусите и да помогне да се регулира работата на имунната система. Много магазини продават чай и кафе Чага – здравословна алтернатива, която е в състояние да направи утрините по-ведри!

Кордицепс

Кордицепс

Гъбата Кордицепс увеличава усвояването на кислород от клетките.

Помага при генериране на постоянно ниво на енергия.

Използва се за борба с умората и мускулната слабост.

Кордицепс може да подобри имунната функция на организма.

Съдържа противовъзпалителни съединения като полизахариди, които могат да помогнат за оптимизиране на ефективността на дихателната, сърдечно-съдовата и ендокринната системи.

Лъвска грива

Hericium erinaceus или по-известна като Лъвска грива е голяма, бяла, рошава гъба, която прилича на лъвска грива, докато расте.

Гъбата Лъвска грива има както кулинарна, така и медицинска употреба в повечето азиатски страни като Китай, Индия, Япония и Корея.

Този вид гъба може да се ползва сурова, варена, сушена или подправена като чай. Екстракт от Лъвска грива често се използва в някои лекарствени добавки.

Една такава хранителна добавка е НЕВРОХЕЛТ

НЕВРОХЕЛТ съдържа изключително полезната за мозъка гъба Лъвска грива!

Препоръчва се при безсъние, панически страх, депресия, Паркинсон, след инсулт… И това не е всичко!

НЕВРОХЕЛТ е 100% естествен гъбен продукт в природни капсули!

Хранителната добавка, осен Hericium erinaceus (Лъвска грива) съдържа още лечебни гъби – Шийтаке – (Lentinula edodes), Копринус (Coprinus Comatus), Рейши (Ganoderma Lucidum), фибри и антислепващи агенти (микрокристална целулоза, магнезиев стеарат).

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Мнозина описват аромата на гъбата като „подобен на морски дарове“, често го сравняват с раци или омари.

Лъвската грива съдържа биоактивни вещества, които имат благоприятно въздействие върху организма, особено върху мозъка, сърцето и червата.

Hericium erinaceus пази от деменция, помага за облекчаване леките симптоми на депресия и тревожност. Освен това е в състояние бързо да възстанови здравето и добрата работа на нервната система. Предпазва от язви в храносмилателния тракт, намалява риска от сърдечни заболявания и помага за управление на симптомите на диабет.

Гъбата лъвска грива е най-доброто средство за предпазване от рак, както и подпомага лечението на онкологичните заболявания. Тя намалява възпалението и оксидативния стрес и подсилва имунната система.

Заключение

Природата на съвременния живот понякога може да изглежда хаотична, а способността да се балансира работният график и навиците за здравословно хранене, както и поддържането на тялото във форма е предизвикателство.

Следователно, не е изненадващо, че всички търсим начини да помогнем за управлението на тези аспекти от живота си. И включването на адаптогенни храни в нашата диета може да бъде един от тези начини.

Поради способността си да се борят с хроничния стрес и естествено високите нива на антиоксиданти, тези продукти могат да бъдат ключът за постигане на така желания баланс.

Източник: zen.yandex.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *