Билкарката от Сибир: Вносната храна разболява!

Лидия Несторовна Сурина – доктор по медицина, фитотерапевт, участник в три европейски конгреса на лекарите-фитотерапевти, е лечителка с 40-годишен опит

храна
Нашата храна трябва да бъде тази, която е отгледана в близост до мястото, на което живеем

Сибирската билкарка, както я наричат в Русия, е публикувала няколко книги за лечебните свойства на билките.

Днес ви предлагаме няколко ценни съвета на Лидия Несторовна, които помагат в различни ситуации

Прочетете ги, запомнете ги и се опитайте да ги прилагате ежедневно.

1. Законът за екологична съвместимост

В крайна сметка днес се разболяваме, защото ядем много вносни продукти. 65% от месото в магазините е внос. Внасяме много банани, портокали. Докато навремето, всяко семейство се изхранваше с онова, което задружно са произвели на нивата си. Какво пречи да използваме за храна само онова, което е пораснало на нашата земя, да се храним с родни продукти, произведени от различни хора около нас? Имаме право да приемаме само 10 процента чужда храна, защото, като консумираме нещо, което не е пораснало на нашата географска ширина, нарушаваме закона за екологична съвместимост. Не можеш да храниш елен с камилски трън. В крайна сметка, ако човек яде продукти от други държави – тези, които носят информация от чужд климат, тогава той няма да може да се адаптира към условията на мястото, където живее. Това е основният закон на природата.

Храната трябва да е лекарство, а лекарството трябва да е храна

Веднъж взех проби от чай от върба, за да проверя нивото на витамини в него. Оказа се, че във върбовия чай има 6 пъти повече витамин С, отколкото в лимона – 260 мг (в лимона витамин С е около 40 мг.)

Всичко, което расте на север, съхранява десетки пъти повече витамини, отколкото на юг. Защо северняците трябва да ядат южни плодове и зеленчуци? Не трябва, защото така отслабва имунитета, и не след дълго човек се разболява.

Лидия Несторовна Сурина – билкарката от Сибир

Най-интересното е, че нашите царе са знаели това много добре. Още през 1580 г. Иван Грозни е казал: „Искате ли да завладеете страната – сменете руската храна с чужда!“ Това е, което правим днес – внасяме чужди, нетипични за нас храни, които в крайна сметка ни разболяват. За качеството на тези храни нищо не може да се каже – те само изглеждат като храни, без да има някаква полза от тях.

2. Аспартам – най-страшния хранителен отпадък

Днес консумираме много хранителни отпадъци. Имам предвид всички видове кола-кола, дъвки, разни десертчета – аспартамът се открива във всички тях, а той е 200 пъти по-сладък от захарта. Колкото повече човек пие, толкова повече иска да пие, и толкова повече купува. Така едни става богати на пари, а други – бедни на здраве.

Усложнения след прием на аспартам:

– намалява интелигентността;
– причинява главоболие, гадене,
– депресия, болки в стомаха;
– замъглено зрение;
– безпричинно вълнение;
– нестабилна походка, нарушение на речта, болки в ставите;
– мозъкът престава да произвежда серотонин и човек не се чувства пълноценен – ​​борбата с наднорменото тегло не дава резултат.

3. Хлябът е в основата на всичко

Белият хляб е празен хляб. Едно време нашите прадеди са слагали бял хляб на трапезата само в празнични и неделни дни. През останалото време са яли хляб от пълнозърнесто брашно – онова, в което зърната са цели и не чак толкова много обработени.

4. Йодът е лекарство за интелигентност

Майка ми беше лекар, а баща ми химик – лесовъд. Като малка имах много алергии, бях алергична от какво ли не. Йодът, които родителите ми даваха, ми помогна да се отърва от тях – три седмици всеки ден, по 3 капки йод в половин чаша мляко. Наполеон дава на войниците йод в армията си, знаейки, че липсата на йод развива кретинизъм и деменция.

5. Кисти

Никога не пипайте кистите. В момента в който я „изрежете“ ще се появи следващата. Кистата трябва да се третира като онкология.

6. Морски зърнастец

Ако имате проблеми с черния дроб, ако ви мъчи панкреатит или холецистит – забравете за плодовете от морски зърнастец (облепиха). Пийте чай и отвари само с листата от морския зърнастец.

Морски зърнастец

7. Калцият не е необходим – силицият е по-нужен!

Какво ядат котките и кучетата през пролетта? Житна трева. Те ядат тревата и след това повръщат – прочистват се. Житната трева е ценно лечебно растение. Пшеничната трева съдържа силиций, а силицият задържа калция, и това е защита срещу артрит, артроза, полиартрит. Така се почиства стомаха и се лекува гастрит.

Как да прилагам житната трева? Вземете китка житна трева, сложете я в подходящ съд, залейте с вода и я кипете за 5-10 минути. След като махнете от огъня, изхвърлете тревата, прецедете, разредете получената отвара с малко чиста студена вода и пийте бавно, на малки глътки. Нужното количество е не повече от 300 мл. на ден, което е добре да се изпие преди обеда.

Даването на калциеви препарати в напреднала възраст е престъпление, защото съдовете ще станат крехки.

8. Язва

При язва с ниска киселинност трябва да употребявате билката живовляк. Един лист на ден се сдъвква суров, а при висока киселинност се прави чай от предварително изсушените корени на блатния аир.

9. Витамини

Днес лекарствата в аптечната мрежа са фалшиви и ненужни – повече от 70 процента. Майка ми, която беше лекарка, казваше: „Никога не купувай и не използвай синтетични витамини“.

Източници на селен, например, са глог, чесън, невен и лайка.

10. Коледното дърво

Как е възможно да се изхвърля коледното дърво? И как изобщо на някой му хрумва да ползва жива елха за празници, които отминават сравнително бързо? Кой би искал труп на дърво в къщата си? Това е престъпление. Първо, това е съсипаният живот на едно дърво, което има повече от добра употреба за здравето – в края на краищата смолата лекува бронхите, почиства кръвоносните съдове и предпазва от артрит.

11. За опасностите от памперсите и дамските превръзки

В дамските превръзки и в хигиенните тампони се съдържа диоксин – универсална отрова.

Няма съмнение, че памперсите за еднократна употреба са чудесни и удобни, но дали са безопасни за бебетата? Ясно е, че не всичко е толкова добре, колкото изглежда. Повечето от родителите не са наясно с неблагоприятните ефекти на този продукт в контакт с репродуктивните органи на бебето – 24 часа на ден, често повече от две години. Никой не се замисля за дългосрочните неблагоприятни ефекти, които памперсите причиняват на околната среда.

Пелените за еднократна употреба съдържат супер абсорбиращи полимери и някои ароматизирани химикали, които са ключови фактори за всичко не особено добро за здравето – от хроничен обрив, дихателни проблеми като астма, мъжки стерилитет дори до рак на тестисите. Употребата на бебешки памперси за еднократна употреба са причина за рак, увреждане на черния дроб, кожни заболявания, безплодие при мъжете и други.

Защо? Защото днешните деца носят памперси до почти две годишна възраст. Едно време бебетата се учеха да използват гърне до годинката. Всичко, различно от това, което някой може да ви каже, е реклама на един често ненужен и скъп продукт.

12. Сол

Йодираната сол е пълна глупост! Използвайте морска сол – има 64 микроелемента, 58 от които са с невероятни ползи.

По-добре морска сол в нашата храна, отколкото йодирана

13. Вода – носителка на информация

Наречената вода увеличава енергийните параметри. Затова, преди да пиете „наречете“ я. Кажете ѝ онова, което искате да се подобри с вашето здраве и емоционално състояние.

14. Черен дроб

Всички екземи, всички кожни заболявания трябва да се лекуват чрез черния дроб. При проблеми с черния дроб – поне два дни от седмицата трябва да сте само на чай и вода. Жлъчните камъни трябва да бъдат разтворени – да се отстраняват само в краен случай.

15. Масаж на пръстите

С върховете на пръстите се свързват нашите меридиани: малкият пръст е сърцето, безименният е ендокринната система, средният пръст е съдовата система, показалецът е нервната система и дебелото черво, палецът е бронхопулмоналната система и мозъка. Лечителите на Изтока определят здравето на тялото по гъвкавостта на пръстите. Затова, ако имате здравословен проблем, нищо не пречи да разтривате леко всеки ден пръстът, който е отговорен за него.

16. Аромати

Дали ще сварите ментов чай и ще си направите парна баня, дали ще ароматизирате дома с изгорени дафинови листа, дали във ваната ще сложите хвойна, а в спалнята – лимон – важното е ароматите да са естествени. Няма нищо по-добро от това за физическото здраве, както и за доброто разположение на душата.

17. Влиянието на цветовете в дрехите

Щитовидната жлеза страда – сложете червен шал. Липса на радост – дрехи с оранжев и лимонов цвят ще помогнат. Имате нужда от мир и спокойствие – обличайте се в зелено и синьо.
Не носете черно – черното не влияе добре на ендокринната система, особено черните чорапогащи. Най-енергийните дрехи – удължени надолу, например, както са при свещениците. Опитайте се да не носите кафяво – влошава здравето на черния дроб.

18. Енергийна живопис

Обърнете внимание на това, което е изобразено на картините във вашия дом. Пространството в картината е като път на живота – не трябва да блокира нищо. Добре е, когато на картините е изобразена река. Такава картина със сигурност ще отнеме всичко зло.

Източник: kramola.info

царски билки detoxin
ЦАРСКИ БИЛКИ ЗА ЗДРАВЕТО

Оценете статията
Оценка 5 от 5 гласували

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.