Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 вида отоци при жените: каква е причината и какво да се прави

Появата на отоци е изключително неприятна, както за жените, така и за мъжете. Но, отоците не са просто козметичен дефект

отоци
Появата на отоци не е само козметичен проблем

 

Увиснали клепачи, кръгове и сенки под очите – това не е само не естетически неприятно, но и проблемно състояние. Подобен симптом може да означава, че нещо в тялото не работи както трябва. В този случай, подуване може да се наблюдава не само в лицето, но и по цялото тяло.

Проблемът с отоците под очите е познат на мнозина. Повечето хора са изключително склонни да се обръщат към медицинските институции с такива оплаквания, и напразно. Лекарите не се уморяват да повтарят: подуването е не по-малко сериозна причина за посещение на лекар, отколкото висока температура или възпалено гърло. Подпухналостта се третира като другите болести, особено в началните етапи. Нека се опитаме да разберем откъде идват отоците и какво да правим с тях.

Оток: причина за появата и начин на лечение

Защо човек се „надува“?

Знаейки причините за отичането, можете да се опитате да промените ситуацията. Ако проблемът не се решава със собствени усилия, е необходимо да се консултирате със специалист!

Отокът не е козметичен дефект, а симптом на заболяване, като в някои случаи става въпрос за сериозно заболяване.

Причина Номер Едно: проблеми с бъбреците

Най-честата причина за оток е бъбречна недостатъчност.

Симптоми

Бъбречният оток се появява веднага след събуждане, до обед и следобед, той намалява или изчезва напълно.

Обикновено се локализира в лицето. Налице са подпухнали клепачи и торбички под очите.

Какво да правим?

Свържете се с уролог, който ще назначи необходимите изследвания. Диуретиците без рецепта могат да доведат до дехидратация и извличане на хранителни вещества от тялото, но те няма да разрешат проблема. Компетентното лечение може да бъде изписано само от лекар!

Причина Номер Две: Хормонални нарушения

Симптоми

Хормоналният оток обикновено се локализира на краката и е много по-плътен от отока, който се образува заради проблеми с бъбреците.

Когато натиснете отеклото място, дупка не се образува. Хормоналните дисбаланси си личат и от проблеми с изпражненията, летаргията, умората, рязкото намаляване или увеличаване на теглото.

Какво да правим?

Консултацията с ендокринолог е наложителна. Преди да отидете при такъв специалист, уверете се, че той е достатъчно добър. Не търсете в интернет. За предпочитане е да ви прегледа лекар, за който сте чули поне няколко добри отзива, предадени от уста на уста.

Причина Номер Три: Разширени вени

Симптоми

Венозният оток обикновено настъпва в края на деня. Локализиран е в областта на краката.

Забелязали ли сте, че вечер обувките стават стегнати? Може би трябва да се консултирате със специалист.

Разпознайте венозния оток, като натиснете с пръст върху пищяла, Ако остане бяло петно в областта на натиска, това са разширени вени. Заболяването е придружено от болезнени усещания: краката се усещат като „бръмчащи“.

Какво да правим?

Свържете се с флеболог и направете тест. След подходящите тестове и изследвания, лекарят ще ви предпише комплексно лечение: компресионни трикотажни чорапи, гел за крака.

[box type=“info“ ]Най-доброто предложение за компресионни чорапи се нарича BIOMAGNETIC POWER (Биомагнетик пауър).

Наномагнитните чорапи BIOMAGNETIC POWER (Биомагнетик пауър) са новата надежда за диабетиците

Чорапите BIOMAGNETIC POWER са нанотехнологичен продукт. Те нямат аналог в България. Революционното изделие засилва микроциркулацията на кръвта в краката и намалява състоянието на дискомфорт, причинено от диабет, нарушено кръвообращение или проблемна кожа.

 

BIOMAGNETIC POWER има два активни компонента – постоянни наномагнитни и затоплящи инфрачервени лъчи. Те решават проблемите с диабетното стъпало и разширените вени. Освен това подобряват състоянието на засегнатите участъци на стъпалата.

Чорапите са подходящи при:

  • Диабетно стъпало
  • Разширени вени
  • Студени крака
  • Напукана кожа
  • Неприятна миризма

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА НА ЧОРАПИТЕ BIOMAGNETIC POWER: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79 Още информация за продукта може да прочетете ТУК[/box]

Причина Номер Четири: Болест на сърцето

Симптоми

Сърдечният оток се проявява вечер и сутрин спада. Локализиран е обикновено около глезените.

Ако явлението е трайно и отокът е придружен от слабост, недостиг на въздух, болка в гърдите, в повечето случаи това означава проблеми със сърцето.

Какво да правим?

Свържете се с кардиолог и се изследвайте: ЕКГ, ултразвук на сърцето и кръвоносните съдове. Самолечението е неприемливо в този случай.

Причина Номер Пет: Алергични реакции

Симптоми

При определена храна, напитка или след ухапване от насекоми може да възникне алергична реакция. В последния случай, отокът не просто е видим, но може да обхване и органите на дихателната система (оток на Квинке).

Какво да правим?

В случай на тежка алергична реакция (ангиоедем), незабавно се обадете на лекар. Ако сте алергични „с опит“, свържете се с вашия алерголог и повторно направете някои тестове.

Има и по-малко сериозни причини за образуването на отоци: обилно пиене на вода през нощта, злоупотреба с алкохол, пушени, солени храни, ястия обилно подправени с черен пипер, сладкиши, липса на сън, липса на движение. Тези фактори също предизвикват оток.

Опитайте се да коригирате времето на будност и сън, хранителните навици, ако тялото ви е предразположено към натрупване на излишната течност в тъканите. Ако проблемът не изчезне – посетете специалист.

Източник: simpleslim.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *