Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колан за корекция на стойката – всичко, което трябва да знаете

Деформирането на стойката, изкривяването и други патологии на гръбначния стълб са голям проблем в съвременния свят

корекция на стойката
За корекция на стойката използвайте медицински колан

Продължителното седене пред компютъра заменя живата комуникация, разходките на чист въздух и като цяло активното развлечение. Често това води до прегърбване – не само естетически проблем, но и с вреда за здравето. С изкривяването на гръбначния стълб се нарушава работата на много вътрешни органи – сърцето, белите дробове и чревния тракт. Може да настъпи ранна дегенеративно-дистрофична промяна в гръбначния стълб и ставите – остеохондроза, дискова херния, артроза.

Какви са нарушенията на стойката:

– Отклонение в предно-горната посока – повишени физиологични дъги (изпъкнал, закръглен гръб, орбитален гръб) или намаляване на физиологичните дъги (плосък гръб).

– Нарушаване на позата в странична посока – сколиотична поза.

– Сколиоза – изкривяване на гръбначния стълб в три равнини.

В началните етапи тези изменения са податливи на корекция, а при напреднали случаи е необходимо сериозно лечение, включително и хирургично лечение.

Какво трябва да направите, за да коригирате стойката си?

На първо място, трябва да укрепите мускулите – за това има специални физиотерапевтични комплекси, плуване, стречинг. Не забравяйте за практикуването на редовен туризъм и чести разходки на чист въздух.

Обърнете внимание на работното си място – ако ви се налага да прекарвате по осем часа на ден седнали на бюро, тогава трябва правилно да го организирате – удобно бюро, компютърният монитор трябва да бъде точно на нивото на очите, като в никакъв случай не трябва да свеждате глава, за да виждате онова, което се случва на екрана. Изберете ортопедичен стол или използвайте специални възглавници под гърба си.

Учениците, като допълнение към всичко изброено по-горе, трябва да носят ортопедична раница.

Масажът и мануалната терапия ще подобрят ефекта чрез подобряване на кръвообращението в мускулите и сухожилията. В този случай трябва внимателно да обмислите избора на специалист, за да не навредите на здравето си.

Имате ли нужда от колан за корекция на стойката?

Коректорите на осанката (реклинатори) се използват широко при лечението на нарушения на позата, като с тях се осигурява изправяне и опъване назад на раменете и се нормализира мускулния тонус. Тяхната основна функция е да променят динамичните стереотипи (навици на позата, моторни навици). С други думи, човек ги използва, за да държи гърба си изправен и да не се накланя напред.

Сам по себе си коректорът на стойката няма да реши проблема – само в комбинация с укрепване на мускулите. В противен случай може да има повече вреда, отколкото полза – частично облекчава мускулите и те още повече ще атрофират. Носенето на коректор трябва да бъде не повече от 4 часа на ден, освен ако лекар не е предписал различен режим на носене. Той се използва главно, когато човек седи, а по време на физическа активност и спорт, коланът не се носи.

Как да изберете коректор на осанката (ортопедичен реклинатор)?

Днес има много предложения от различни производители на ортопедични продукти – магнитен, турмалинов и други разнообразни опции, които предлагат да се коригира изкривяването на позата буквално в рамките на няколко седмици. Възможно ли е? Да, ако коланът се носи правилно. Желателно е медицинският продукт да има магнити, които могат да повлияят на кръвообращението в мускулите, като по този начин спомагат за тяхното по-ефективно възстановяване.

[box type=“success“ ]МЕДЖИК БЕЛТ ГРЪБ е ортопедичен колан за корекция на стойката в горната част на раменете и гърба. Благодарение на стратегически разположените магнити коланът МЕДЖИК БЕЛТ ГРЪБ не само ще допринесе за по-добра осанка, но и ще премахне болката.

12-те позиционирани магнита подобряват притока на кръв в проблемните зони.

Освен всичко друго, коланът МЕДЖИК БЕЛТ ГРЪБ е лек и удобен за носене.

Постигането на по-добра позиция при ходене е още един плюс на този невероятен продукт.

МЕДЖИК БЕЛТ ГРЪБ е подходящ при:

  • – Дискови хернии и дископатии;
  • – Гръбначни изкривявания;
  • – Травми на гръбначния стълб;
  • – Остеопорозни изменения на прешлените;
  • – При пациенти с остеомалация от онкологичен характер;
  • – За укрепване на гръбначния стълб;
  • – Продължителна работа пред компютър.

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Още за МЕДЖИК БЕЛТ ГРЪБ може да прочетете ТУК.[/box]

Благодарение на колана за корекция на стойката лесно можете да се отървете от натиска върху органите на тялото, което причинява болка в шията, болки в гърба или болки в раменете (особено за жените). Корекцията на стойката е част от подобряване сцеплението на врата, което е доста популярна терапия за намаляване на болката в шията.

С негова помощ се поддържа още и нормален мускулен тонус. Образува се и анатомично правилна поза. Носенето на коректор за гръб пречи на развитието на съществуващите деформации на гръбначния стълб.

Това са само част от предимствата на коректора на стойката. За останалите ще научите от личен опит, ако решите да имате анатомично правилна осанка и поръчате колан за корекция на стойката МЕДЖИК БЕЛТ ГРЪБ.

В днешния забързан живот всички ние имаме моменти, в които раменете ни са надолу. По-добре е да опитате коректор на стойката, отколкото да сте винаги с допълнително натоварване.

Източник: bestreviewsage.com и stories.swns.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *