Начало / Здравето от А до Я / Заболявания на храносмилателната система / 11 прости съвета за лечение и профилактика на хемороиди


11 прости съвета за лечение и профилактика на хемороиди

Малко хора говорят за състоянието си, когато имат хемороиди, но много от тях страдат от това

хемороиди

Профилактиката е най-доброто лечение на хемороиди

Болестта, която води до изключително тежки последици, може да бъде контролирана чрез няколко прости действия.

Ако този проблем ви е познат, запомнете и включете следните мерки в живота си:

1. Повече движение. Застой на кръвта = влошаване на състоянието или поява на хемороиди. Затова добавяйте към ежедневните си упражнения, ходене на чист въздух, изкачване на стълби, вместо да ползвате асансьора, кратки упражнения след всеки час застояване на работното място. И ако имате време – да ходите на фитнес, танци, или каквато и да е друга физическа дейност, която ви интересува, стига да не включва вдигане на тежести.

2. Повече влакна. Появата на хемороиди до голяма степен зависи от качеството храната и работата на храносмилателната система. Помогнете на стомаха и червата да се справят по-добре със задачите си: яжте повече зеленчуци, зърнени храни и плодове.

3. Спазвайте водния баланс. Най-малко един и половина литра чиста вода на ден. Липсата на вътрешна и външна хидратация също е пряк път към храносмилателни проблеми, запек и екзацербации.

4. Ако не е било възможно да се избегнат обостряния, добавете слабителни продукти към храната, както е препоръчано от лекаря. Например, морско зеле, сини сливи, смокини.

5. Откажете се от пикантните и мазни храни. Тези продукти предизвикват дразнене на чревните стени и влошават ситуацията, ако имате хемороиди. Като цяло, такава храна не може да се нарече здравословна, така че цялото ви тяло ще има полза, ако такива продукти присъстват възможно най-рядко във вашата диета.

6. Профилактика и своевременно третиране при появата на хемороиди

Ако не пренебрегвате проблема и започнете лечение след откриването на първите симптоми, хемороидите вече няма да ви безпокоят. Но това лечение трябва да бъде изчерпателно. Възможно е да се укрепят венозните стени, да се възстанови еластичността на увредените съдове с помощта на венотоници или естествени средства за разхлабване.

Например, хранителната добавка БОДИЛАКС.

Препоръчителният курс на лечение с билковата добавка БОДИЛАКС е 3 месеца – време напълно достатъчно да се справите с острата фаза на заболяването, както и за профилактично приложение.

Хранителната добавка БОДИЛАКС допринася за нормалното функциониране на храносмилателната система. Етеричните масла и естествените влакна в билките, подпомагат нормалната моторика на стомашно-чревния тракт и добрата перисталтика.

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Повече за БОДИЛАКС може да прочетете ТУК

7. Не злоупотребявайте с дългите горещи вани и душове. Те се отпускат добре, но, уви, влияят неблагоприятно на съдовете. Хладък и по-добре контрастни душове – това е отличен инструмент за вашите съдове.

8. Отървете се от наднорменото тегло, ако има такова. Колкото повече излишни мазнини има тялото, толкова по-голям товар носи то. Натоварват се и кръвоносните съдове. По-малко излишни килограми – по-малък риск от рецидив.

9. Откажете се от лошите навици. Причините за премахване на алкохола и тютюнопушенето от живота си са многобройни, а рискът от изостряне на хемороидите е един от тях. Не унищожавайте засегнатите вени още повече, настройте се за здравословен начин на живот.

10. Ако е възможно, сменете тоалетна хартия с мокри кърпички

Това ще позволи по-добра поддръжка на хигиената и ще избегне допълнително дразнене на външните хемороиди, ако има такива.

11. Правете профилактични прегледи, особено ако сте били диагностицирани с вътрешни хемороиди. Винаги е по-лесно да се предотврати влошаването на заболяването, ако сте в течение на ситуацията и контролирате положението с помощта на специалист.

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб