ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Метод на д-р Скални: Какво е анализ на косата и защо трябва да се направи?

Анализът на косата за макро и микроелементи ще съдейства за предотвратяване на сериозни заболявания и ще помогне радикално за тяхното лечение, ако те вече съществуват

косата
Анализът на косата е известен още и като Hair Tissue Mineral Analyses

Анатолий Скални, доктор на медицинските науки, професор, ръководител на катедрата по медицинска елетология в Медицинския университет на РУДН и вицепрезидент на Института на микроелементите на ЮНЕСКО обяснява най-добре какво представлява анализът на косата, тъй като той е разработил и развил този метод.

Косата не може да бъде заблудена

Защо трябва да се определя нивото на микроелементи в косата, а не в кръвта или урината, както се прави при конвенционалните тестове?

Анатолий Скални: Тъй като косата не лъже, тя не може да бъде заблудена. Косата расте дълго, а химичните елементи в нея се натрупват в продължение на месеци и години. Ето защо, изследванията на косата показват реалния баланс на макро- и микроелементи в тялото. Този анализ показва и дали в достатъчни количества елементите влизат в тялото и се елиминират, ако са в изобилие.

Нашето здраве зависи от концентрацията и, най-важното, от съотношението на полезните и токсични елементи

Ако дисбалансът продължи дълго време, това неизбежно ще доведе до заболяване. Но това може да се предотврати, като се определи предварително и чрез коригиране обмена на макро- и микроелементите в тялото. Съдържанието на елементите в кръвта и урината може да варира значително и да отразява краткосрочните промени. Но в много случаи такива анализи са необходими и дори животоспасяващи.

Сега се говори много за персонализираната медицина, насочена към лечение на конкретен човек, като се вземат предвид неговите индивидуални характеристики. Така че, определянето за 40 химични елемента в косата на конкретен пациент е само една от технологиите на персонализираната медицина. Предоставя се лечение, възстановявайки индивидуалния баланс на елементите в тялото на конкретния човек. Поради това резултатите от лечението могат да бъдат радикално по-добри от, например, при класическото лечение с лекарства самостоятелно, без индивидуализиране на тяхното използване.

Анатолий Скални

Класическата медицина не обръща толкова внимание на микроелементите. Избрахте ги като отправна точка. Защо?

Анатолий Скални: 99,9% от тялото ни се състои от 11 химически елемента, те се наричат ​​структурни – те изграждат клетки и тъкани. Първите са кислород, въглерод, водород и азот (съставляват 96% от тялото). В допълнение към тях в структурата на клетките на организма могат да бъдат включени калций, фосфор, натрий, хлор, магнезий, сяра и калий. Но те също могат да играят регулаторна роля. Например, те предават сигнали между клетките, поддържат киселинно-алкалния баланс.

[box type=“shadow“ ]АЛКАЗАКС БИО – за спешно алкализиране на организма!

АЛКАЗАКС БИО е хранителна добавка за лесно и бързо алкализиране на организма

Използва се при постоянна умора, кожни проблеми, мускулни и ставни болки и други хронични неразположения.

АЛКАЗАКС БИО съдържа 8 от най-ефективните природни съставки за алкализиране на организма. Всички те са в оптималните дози за човека и действат синергично за възможно най-бърз ефект.

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКИ: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79[/box]

Делът на останалите микроелементи представлява едва 0,1% от телесната маса. От тях 15 елемента са от съществено значение – те са жизненоважни.

Всички тези микроелементи осигуряват макро ефекти. Защо? Защото без тях няма живот, няма взаимодействие между клетките вътре в тялото. Те са част от ензими, хормони, регулаторни молекули, хемоглобин.

Всеки знае, че анемия възниква поради недостиг на желязо – тя е част от хемоглобина, който пренася кислород

Малко желязо в тялото – синтезира се малко хемоглобин. Дори ако синтезът му се стимулира с витамин В, фолиева киселина и други, хемоглобинът няма да се увеличи. В края на краищата, количеството на желязо не е достатъчно! По същия начин, това се случва с други елементи, които представляват съставна част на ензими и хормони. Ако липсват, те ще бъдат дефектни и няма да могат да работят в пълна сила.

Един прост пример: по празниците Мезим Форте, и други храносмилателни ензими, се взема за подобряване на храносмилането. Но липсата на синтез на ензими може да се основава на дефицита на редица микроелементи, които съставляват техния състав. Ако са предписани, нормалният ензимен синтез и храносмилането ще бъдат възстановени без да се взима Мезин Форте.

[tabs type=“horizontal“][tabs_head][tab_title][/tab_title][/tabs_head][/tabs]

Логиката на организма

Тази логика универсална ли е по отношение на други ензими и хормони?

Анатолий Скални: Да. Така си представям медицината. Но днес лекарите предпочитат да предписват мощни и скъпи лекарства. Те играят роля, но дисбалансът на елементите все още се запазва, следователно регулацията в тялото е нарушена. Чрез възстановяването на техния баланс би било възможно да се намали дозата на лекарствата или да се постигне регулация само с помощта на хранителни добавки. И ако болестта все още не съществува – да се предотврати нейното развитие. Такова лечение и профилактика могат да бъдат много евтини, ефективни, прости и безопасни.

Анализ на косата е по-точен и надежден от анализ на кръвта?

Един от най-честите недостатъци е дефицитът на цинк. Той е част от стотици ензими и играе огромна роля. Хората, които имат недостиг на цинк, често страдат от бронхит и остри респираторни инфекции – цинкът засяга имунната система. Има деца, които постоянно кашлят, кихат, ходят с запушен нос, боледуват от настинка, която преминава в нещо по-сериозно. На първо място, при тях трябва да се провери съдържанието на цинк в тялото.

При възрастните дефицитът на цинк може да бъде свързан със затлъстяване, диабет, мъжки стерилитет, проблеми с потентността

Цинкът е необходим за синтеза на мъжкия хормон тестостерон. Той е необходим и за клетъчното делене и следователно за възстановяването след болест.

Балансът на елементите е изключително важен за развиващия се организъм, а следователно и по време на бременността и в първите години от живота. Необходимо е в тялото на една жена преди зачеването всички елементи да са балансирани. Манган и мед играят важна роля. Ако те са дефицитни, детето може да има сериозно забавяне в развитието, проблеми с речта и т.н. Ние доказахме, в съвместно проучване с група професор Юлия Ковач от Университета в Лондон, че жените, които се нуждаят от ин витро процедура за зачеване, имат недостиг на 6 от 11 (!) жизненоважни елементи и прекомерно натрупване на арсен и калай, които имат токсични ефекти. Дали това не е най-важното доказателство, което трябва да подготвим за началото на бременността, като прилагаме подходите на персонализираната медицина? Аз мисля, че да!

Анализ на коса – къде се прави в България?

гр. София, кв. Павлово,
ул. Купените №10

Телефони:

02 953 13 87
+359 884 644 352

гр. Бургас,
ул. Любен Каравелов №61

Телефони:

056 81 47 57
+359 884 644 353

Сайт с информация за услуги и цени: detoxcenter.eu

Източник: aif.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *