Начало / Здравословен живот / Любопитно / Как се постъпва при бъбречна криза

20 супер продукта на по-ниска цена!

Как се постъпва при бъбречна криза

Заради бурните емоции и постоянните спазми възникват застойни явления, концентрацията на соли в отделяната урина се увеличава и засяда като пясък и камъчета. Когато бъбречното легенче се напълни, песъчинките започват постепенно да се уплътняват и при стрес камъните могат да се раздвижат. Ако камъкът е остър и голям, той уврежда каналчетата и предизвиква спазъм в бъбрека. Това е бъбречната колика. Заради силния болезнен спазъм урината не излиза от бъбрека и го препълва.

Това, което трябва да се направи за премахване на болката: нужни са обезболяващи средства, много топло, за да се отпусне организмът. Най-добре помага постепенно загряване на водата във ваната – първо да е 36 градуса, след това да стигне до 38-40 градуса. Полежете около 30 минути в нея, след това се увийте добре в леглото за не по-малко от час и половина-два. Освен това, от време на време бавно се обръщайте и пийте малинов чай. След като кризата отмине, приемайте растителни антисептици – например чай от фасулени шушулки и аптечни препарати, които ще ви предпише лекарят.

Ето и една рецепта за нормализиране на солевата обмяна: изцедете сока от една черна ряпа и приемайте по четвърт чаша с парченце лимон пред ядене. На ден изпивайте по една чаша такъв сок. Слънчогледови корени също добре разтварят песъчинките – една супена лъжица се залива с чаша гореща вода, съдът се увива, престоява и се приема по една трета чаша от настойката – леко загрята – преди ядене.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували
loading...

20 супер продукта на по-ниска цена!

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*