БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Китайският лечител Ли Чи Нана споделя диета срещу камъни в жлъчката

Ли Чи Нана е съвременен китайски лечител, чиито рецепти и съвети за здравето бързо станаха популярни както в Европа, така и в Америка

камъни в жлъчката
Срещу камъни в жлъчката пробвайте 7-дневната диета на китайския лечител Ли Чи Нана

Популярността на китайският лечител се дължи на социалните мрежи, чрез които негови последователи споделят диетите и рецептите, които са им помогнали при едно или друго заболяване.

Лечители от различни националности от най-древни времена сa търсили различни начини, за да се справят с камъните в жлъчния мехур. Камъните могат да се намират в жлъчния мехур и каналите му от години, и да не дават никакви признаци, че са там. Болката се появява малко преди да е необходима хирургична намеса.

Ли Чи Нана

Гуруто на китайската медицина е разработил диета, с помощта на която може да се отървете от камъните в жлъчката и каналите

Методът е добър, защото се основава единствено на използването на натурални продукти. И заради това, навярно, дава добри резултати.

За да изпълните рецептата ще се нуждаете от пет ябълки за всеки ден, една чаена лъжичка магнезий, 4 супени лъжици вода със стайна температура, една супена лъжица зехтин и половин лъжица лимонов сок.

Диетата, или по-скоро – ограничителният режим, продължава 7 дни.

5 ябълки на ден срещу камъни в жлъчката

През първите пет дни след обяда трябва да ядете само 5 ябълки и нищо друго. На следващия ден трябва да пропуснете обяда и до 6 часа вечерта да вземете една чаена лъжичка магнезий, разтворен във вода. Повторете приемането в 8 часа. 7-дневната диета трябва да започне с 400 мл топла вода, която се изпива в началото на всеки нов ден. До 10 часа сутринта трябва да се пие и зехтин с лимонов сок, изцеден в него и разтворен с малко вода. След такава необичайна седмична диета камъните могат да се видят в изпражненията или просто да се разбият.

Хранене след диетата

Един от най-важните аспекти на всяка балансирана диета е да осигури на организма разнообразие от храни, за да получи възможно най-много различни хранителни вещества.

Най-лесният начин да направите това е да увеличите броя на редовно консумираните плодове и зеленчуци, казва китайският лечител. Яденето на голямо разнообразие от растителни храни може да помогне да се осигури широк спектър от хранителни вещества за организма.

В дните след диетата не бива да се храните както сте свикнали, или както е било преди. Добре е да се откажете от месото, като го замените с печена, нетлъста риба.

Здравословната консумация на кафе играе важна роля за правилното функциониране на жлъчния мехур. Китайският лечител ограничава приема на кафе до най-обикновено черно кафе, което да не е нито еспересо, нито разтворимо, да не е прекалено силно, както и да не се добавят в него сметана или мляко.

Жлъчният мехур е чувствителен орган и поддържането на здравословна диета, пълна с хранителни вещества, спомага за неговото добро здраве. Някои храни могат да предпазват и насърчават здравето на жлъчния мехур, докато други увеличават вероятността от проблеми, като възпаление или образуването на нови камъни в жлъчката.

Храни, благоприятни за жлъчния мехур

За да поддържате здрав жлъчния мехур, включете следните храни в диетата си:

– чушки;
– цитрусови плодове;
– листни зеленчуци;
– домати;
– мляко;
– риба и миди;
– нискомаслени млечни продукти;
– боб, без люспи;
– ядки, без люспи;
– леща, без клюспи;
– кафяв ориз.

Храни, които влошават здравето на жлъчния мехур

Избягвайте следните храни при здравословно хранене на жлъчния мехур:

– растително масло;
– яйца и най-вече жълтъци
– фъстъчено масло;
– рафинирани бели храни (хляб, тестени изделия и др.);
– храни с високо съдържание на
– мазнини;
– патладжани;
– сини сливи;
– преработени храни.

За дълъг период от време е добре да се въздържате от определени храни, за да предпазите жлъчния мехур. Ще повторим – най-големият проблем са храните с високо съдържание на мазнини и преработените храни. Храните, които са мазни или пържени в олио, са по-трудни за разграждане и могат да причинят проблеми с жлъчния мехур.

Източник: healthline.com

Холимин
Холимин помага при проблеми с жлъчката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *