Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Наследствени ли са бъбречните болести?

Аз от детството си страдам от вьзпаление на бъбреците. Наскоро разбрах, че това заболяване може да се предаде по наследство. Притеснявам се за дъщеря си, въпреки че тя няма никакви оплаквания. Моля да ми отговорите какво изследване трябва да й направят, за да се успокоя аз?

Златка Петрова, Хасково

Ако няма никакви болезнени или просто неприятни усещания, не трябва да се притеснявате. Иначе има­те право, пиелонефритът често се развива при тези, чиито роднини също са се сблъсквали с този проблем. Затова редовно, един-два пъти в годината, е нужно да се изследват урината и кръвта. Това трябва да се прави при всякакви възпалителни заболявания: прос­туда, проблеми със зъбите, синузит, отит, ангина. Но за да бъдат по-точни резултатите, предишната вечер не трябва да се ядат моркови и цвекло, защото те съдържат органични оцветителни вещества. По същата тази причина не трябва да се приемат и раз­ноцветните дражета поливитамини. Един ден преди изследването не трябва да се променя режимът на пиене – нито по-малко, нито повече от обичайното. Защото това може да предизвика изменение на хи­мичния състав на урината.

За поставяне на първичната диагноза е достатъ­чен общ анализ на урината. По-нататък, ако се нала­га, се назначават и други изследвания. Практиката показва, че ако пиелонефритът се диагностицира своевременно и се започне лечение, неприятните последствия могат да бъдат избегнати, споделят специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *