Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Помага ли или вреди бирата при проблеми с бъбреците?

Моята приятелка твърди, че при възпаление на бъбреците са вредни всички алкохолни напитки. Това означава ли, че не мога да си позволя дори чаша бира или червено вино?

Весела Димитрова, София

Да, действително алкохолът може да провокира обостряне. Не са изключение и леките напитки – та­кива като бирата и виното. И не само, те дори могат да се окажат по-вредни в много случаи, отколкото твърдият алкохол като водката и коняка. Затова, ако много ви се иска, можете да си позволите малко спиртно питие. Сама можете да прецените каква точно алкохолна напитка не ви провокира болки и обостряне. Можете да си я позволявате от време на време, но в никакъв случай не злоупотребявайте. А в период на обостряне се придържайте към следното правило: изключете напълно всякакви алкохолни на­питки, дори и най-леките. Иначе процесът на оздра­вяване може да се проточи дълго, коментират специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *