Начало / Болести и лечение / ВИТАМИН К1 / VITAMIN K1


Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца!

ВИТАМИН К1 / VITAMIN K1

Съдържа Phytomenadione (витамин К1) – 0.1 мг във всяка таблетка

Предназначение

витамин к1ВИТАМИН К1 от Адифарм е форма на витамин К, която позволява най-бързо възстановяване на дефицит и неутрализиране на последиците от недостиг на компонента в организма.

Витамин К представлява група от три варианта: К1, К2 и К3 – мастноразтворими витамини, свързани със способността на кръвта да се съсирва, с предотвратяването на опасна загуба на кръв при заболявания, интервенции и травми. К1 се съдържа в някои зеленчуци; К2 се произвежда от чревната микрофлора; К3 е синтетичен продукт.

За К1 е известно, че постъпва в организма с храни като зелени листни зеленчуци, зеле, броколи, спанак. Набавянето по този път при състояния на дефицит обаче не е достатъчно, затова се налага допълнителният му прием под формата на хранителна добавка. Същевременно К1 е отговорен за състоянието на костната тъкан и предпазва от прогерсия на остеопорозата в напреднала възраст.

ВИТАМИН К1 от Адифарм се препоръчва при нарушения на кръвосъсирването; при риск от кръвоизливи; при витаминен дефицит, свързан с влошено усвояване на мазнини; при дефицит след прием на антибиотици, химиотерапия и лъчева терапия; при продължителен прием на аспирин или салицилати; при значими загуби на кръв поради чернодробни заболявания или обилна менструация; за профилактика на остеопороза съвместно с калций съдържащи продукти.

Как се приема

ВИТАМИН К1 трябва да се взема по лекарско предписание. Стандартната доза е една таблетка от 0.1 мг дневно в продължение на 10 до 15 дни. Таблетката се приема по време на хранене; за по-добро усвояване се препоръчва в менюто да се включват мазнини.

Възможно е потребността на един пациент да наложи прием на по-високи дози; това може да стане само под контрол от медицинско лице.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът се определя като безвреден, въпреки това дневната норма не бива да се нарушава. Не се изключва вероятността от реакции на непоносимост.

Кога НЕ БИВА да се приема

Продуктът не се прилага при потребители, приемащи варфарин; хора с глюкозо-6-фосфат дехидрогеназна недостатъчност; с проявена алергия към тази хранителна добавка (framar.bg).

Взаимодействие с други медикаменти

Комбиниран прием с мастноразтворимите витамини А и Е може да провокира кръвоизливи, тъй като при несинхронизирани количества е възможно да бъдат потиснати функции на К1.

___________________________________________________

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 20 таблетки по 0.1 мг

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*