Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лошо кръвообращение: 4 важни предупредителни симптома (плюс 2 рецепти)

Признаците на лошо кръвообращение в никакъв случай не трябва да бъдат пренебрегвани. Това е сериозен здравословен проблем. Но ако го забележите и коригирате навреме, може да избегнете усложненията


Кръвообращението съществува, за да помага на тялото да се справя с някои важни функции.

Благодарение на кръвоносните органи, нашите органи, мускули и кости получават хранителните вещества, от които се нуждаят. И когато има проблеми с кръвообращението, тялото ни го усеща и реагира. Ако лошото кръвообращение остане такова за по-дълъг период от време, настъпват такива сериозни заболявания като инсулт, язви или гангрена.

Влошена кръвна циркулация: 4 признака, които представляват заплаха за здравето

– Чувство на изтръпване в краката и ръцете
– Подути крака
– Умора
– Косопад

Добрата новина е, че това не се случва изведнъж. Кръвообращението се влошава постепенно. Tози процес се придружава от симптоми, които лесно се забелязват. Една немалка част от хората знаят малко за тези симптоми, и вярват, че това са само кратки неразположения. Ако обърнете внимание на тези признаци навреме, и разберете какво означават те, можете да вземете мерки за подобряване на кръвообращението. По този начин ще успеете да предотвратите усложнения и заболявания на сърдечно-съдовата система.

За да улесним тази задача, ще ви разкажем малко по-подробно за тези симптоми.

ПРИЗНАЦИ НА ЛОША ЦИРКУЛАЦИЯ НА КРЪВТА:

1. Усещане за изтръпване в краката и ръцете

Изтръпването, и свързаните с него усещания, често възниква, когато прекараме много време в една и съща позиция.

Обикновено това „изтръпване“ се усеща в краката. Но напоследък то се появява все по-често и в ръцете (очевидно това се дължи на прекомерното използване на мобилни телефони).

Движението подобрява кръвообращението, а когато цялото тяло, или части от него, са в статично положение, напротив – влошава се.

По този начин усещането за изтръпване се получава, когато кръвообращението се влоши.

За да се подобри положението е най-добре да се практикува бързо ходене, поне половин час на ден. Такава проста физическа активност предизвиква напрежение на мускулите, а това активира кръвообращението.

2. Подути крака

Краката са подути, защото тялото се опитва да възстанови равновесието („забелязва“, че не достига достатъчно кръв в тези части, и поради тази причина – трупа вода).

По този начин липсата на кръв се компенсира чрез задържане на течности.

В резултат на това възниква възпаление, появява се болка и изтръпване в краката. Образуват се и гънки. Ако забележите подобни симптоми, не забравяйте да се консултирате с лекар.

За да се освободите от излишните течности – пийте вода. Вдигнете краката нависоко. Може да ползвате и рецепта от народната медицина (тази, или някоя друга, която знаете).

Ще са ви нужни:

– брезови листа – 5 части (например 5 чаени лъжички сурови или сушени листа от бреза)

– риган – 3 части

– мащерка – 4 части

– розмарин – 1 част

– листа от касис – 5 части.

Всички билки се смесват и се вари чай, като за целта ви е нужна една супена лъжица от билковата смес, която се вари в 300 мл. вода. Дръжте на огъня 5 минути. Махнете, и след 3-5 минути прецедете. Пийте от отварата сутрин и на обед. Според това каква е степента на задържане на вода, ще успеете да се освободете от нея в рамките на 2-3 дни.

3. Умора

Както казахме, кръвта осигурява необходимите хранителни вещества (като кислород, например) за цялото тяло, и значителна част от тях се превръщат в енергия.

Това означава, че ако по-малко кръв се влива в различните органи и части от тялото, то не може да изразходва енергия в нормален режим. Човек бързо се уморява, дори и при малки натоварвания.

Мускулите започват да се уморяват по-бързо, и най-просто казано – отказват да работят с целия си капацитет.
В резултат на това човек непрекъснато изпитва чувство на умора, и това значително ограничава неговата дейност.
Причините за постоянна умора ще бъдат изяснени след обстоен преглед от лекар. Но във всеки случай, можете да включите в менюто си енергийни смутита, които да приемате сутрин.

4. Косопад

Не мислете, че алопецията е проблем само за мъжете. Разбира се, това се случва по-често с тях, но поради лошо кръвообращение, косата пада и при жените.

Косата, за да бъде силна и здрава, също изисква хранителни вещества. И ако кръвоснабдяването на скалпа намалее, състоянието ѝ се влошава.

В същото време, косата не просто пада. Тя става твърде суха, а краищата започват да се цепят. За подобряване състоянието на косата ще помогне ако често правите домашни маски.

Масажите на скалпа също подобряват кръвообращението. Използването на маски с лук, чесън или лют пипер, също е за предпочитане.

Освен това е добре да се пият инфузии, които спомагат за подобряване на кръвообращението.

Може да ползвате една отвара, която освен че се приготвя лесно, има и двойно действие.

Нужни са ви 8-10 смлени листа от черница, които се заливат с 0,5 л. вода. След това сместа се вари 2-3 минути при ниска температура и се оставя да се накисне малко. Пийте така получения чай в продължение на 3-4 месеца, като всеки ден подготвяте прясна отвара. В резултат на редовното пиене на чай от листа на черница, стените на кръвоносните съдове се укрепват и се намалява кръвното налягане.

В тази статия стана дума само за основните признаци, които алармират за влошаване на кръвообращението. Ако ги забележите, не се ограничавайте само до употребата на натурални продукти, и рецептите, които предложихме. Не забравяйте, преди всичко, да се консултирате с Вашия лекар.

Той ще оцени здравословно ви състояние, ще ви диагностицира, ако сте болен, и ще предпише необходимото лечение.

Имайте предвид, че добрата циркулация на кръвта е много важен аспект от вашето здраве, както и че признаците на влошаване в никакъв случай не трябва да бъдат игнорирани.

Източник: steptohealth.ru

Пауър Ню Хеър
Пауър Ню Хеър спира косопада

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *