Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Симптом на какви заболявания са газовете в червата? (рецепти за лечение)

Освен дискомфорт, газовете в червата понякога предизвикват и голям срам. От друга страна, това е важен сигнал, че не всичко с нашето здраве е наред


Като правило, газовете в червата търсят начин да излязат точно в най-неподходящия момент. Съберат ли се много, причиняват силна болка в корема.

Газовете в червата са показател за нашето здраве. Те се появяват в крайните етапи на храносмилателния процес. Ето защо, наличието или отсъствието на газове ни позволява да разберем в какво състояние е храносмилателната система.

Храносмилането засяга състоянието на имунната система и работата на човешките хормони. Понякога то  зависи от това дали човек изпитва нервно напрежение или тъга.

Какво казват газовете в червата за здравето?

Това е списък на най-често срещаните заболявания, чиито симптоми включват и газове в червата.

Синдром на раздразнените черва

Въпреки че основният симптом на това заболяване е редуването на запек и диария, първият му сигнал е изобилие от газове.

При пациенти със синдром на раздразненото черво, появата на газове е доста често срещан проблем. В този случай газовете имат доста неприятна и силна миризма.

Ако нещо подобно ви се случи, препоръчваме Ви да се консултирате с лекар.

Недохранване

Нарушения на храносмилането могат да възникнат, когато ядем твърде бързо и храната не е смляна. В този случай храносмилателните органи нямат време да секретират соковете и киселините, необходими за разграждането на храната. В резултат на това коремът се издува.

Когато бързото хранене се превърне в навик, рискът от развитие на инфекции и алергии се увеличава. Всичко това провокира появата на излишни газове.

Газовете могат да бъдат симптом на язви и наличието на паразити

Газовете в червата могат да показват появата на чужди елементи в храносмилателните органи, както и да говорят за наличието на рани и улцерации. По правило тези патологии се съпровождат от отделянето на различни газообразни вещества в корема.

Тъй като тези проблеми не са свързани с хранителните навици, те доста лесно могат да бъдат идентифицирани.

Своевременно поставената диагноза и лечение, назначено от специалист, може да помогне и предотврати отделянето на газове от червата. При изчистване на паразитите от храносмилателната система коремът става плосък, а тялото се изпълва с енергия и сила.

Нетърпимост към определени храни и напитки

Може да мислите, че това е алергия. Всъщност тялото не винаги изпитва толкова силни реакции към определени видове храна.

Често газовете в червата са единственият симптом на повишена чувствителност към продуктите. Наличието на газове показва, че тази храна не се обработва правилно. Имунната система изобщо не реагира.

Поради това се препоръчва да наблюдавате състоянието си, за да разберете точно каква храна причинява образуване на газ. Това ще ви позволи бързо да намерите източника на проблема.

Странични ефекти на някои лекарства

Възможно е това да е най-лесният случай. Връзката между приемането на лекарства и появата на газове е съвсем проста за откриване. Като правило, в този случай, началото на симптомите съвпада с началото на лечението.

Ако курсът на лечение е кратък, това няма да доведе до големи проблеми. За съжаление, това не е така, когато терапията е предназначена за по-дълъг период от време. В този случай Ви препоръчваме да обясните случая на Вашия лекар, който би могъл да изпише заместваща терапия.

Едва ли е възможно да се спори с факта, че газовете в червата са сериозен проблем. От друга страна, този неприятен симптом ни позволява да избегнем големи нередности в бъдеще.

Билкови рецепти при газове в червата

РЕЦЕПТА 1

  • 1 супена лъжица мента
    1 супена лъжица лайка
    1 щипка джинджифил, настърган.

Първо се сварява чая с джинджифила. В половин литър вряща вода пуснете настъргания джинджифил и оставете да ври 5 минути. Малко преди да свалите от огъня добавете и билките. Оставече да изстине, прецедете и пийте през целия ден. По желание може да подсладите чая с мед.

РЕЦЕПТА 2

  • 1 супена лъжица канела
    няколко зрънца анасон.

Двете съставки се слагат в 400 мл. вода. Вари се около 10 минути, прецежда се. След като изстине може да се добави мед.

И тази отвара се пие през целия ден, или поне докато не изчезне дискомфорта.

Може да си създадете и хубавия навик да се пие лек чай от лайка преди лягане. Лайката не само ще донесе облекчение при газове в червата, но ще повлияе благоприятно на цялата храносмилателна система.

Източник: steptohealth.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *