Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Интервертебрална херния: 3 рецепти за лечение с народни средства

Традиционните методи за лечение на херния на гръбначния стълб (интервертебрална херния) са само допълнение към лечението, предписано от лекаря


Най-големият ефект от тях ще бъде само в случаите, когато пациентът редовно изпълнява набор от терапевтични упражнения и посещава физиотерапия. Преди да лекувате херния, с рецепти от народната медицина, силно се препоръчва да получите одобрение от невролог.

Интервертебрална дискова херния е патология, при която има изместване на пулпалното ядро, дължащо се на разкъсването на влакнестия пръстен.

Основната причина за развитието на това заболяване е гръбначната остеохондроза: поради нарушение на метаболитните процеси. Хрущялната тъкан на дисковете започва да губи влага и еластичността намалява.

Височината на дисковете постепенно намалява и разстоянието между съседните прешлени става по-малко. В резултат на повишеното налягане, влакнестият пръстен се пръска, а част от пулверизираното ядро ​​превишава границите му. Така се появява интервертебралната дискова херния.

Какво представлява хернията?

Тъй като образуването на херния изисква достатъчно дълъг период, симптомите не се появяват веднага. Следователно, заболяването най-често се диагностицира на етап, в който има изразена болка в тази част на гърба, където дисковото издуване се е появило извън физиологичните граници.

В някои случаи хернията се придружава от синдром на интензивна болка, който се случва, когато гръбначния нерв или вертебралната артерия се притиска.

Болестта може да бъде излекувана с помощта на консервативни методи, които включват медикаменти и физиотерапия. Добър ефект е лечението на хернията с народни средства, но при условие, че е налице компетентен подход и одобрението им от лекуващия лекар.

Важно място при лечението на херния е медицинската гимнастика, при която гръбнакът се опъва, задните мускули са подсилени и общото кръвообращение се подобрява. Ако избирате правилните упражнения и ги извършвате систематично, тогава релапсът, или развитието на интервертебрална херния в друг сегмент, на практика се изключва.

Трябва също да се отбележи, че хирургичното отстраняване на херния се извършва рядко – само в 10-12% от случаите

Хирургично лечение е наложително при положение, че е налице неефективно консервативно лечение. Това означава, че 9 от 10 пациенти, които са кандидатствали за помощ, отбелязват подобрение за около 2 месеца.

Периодът на възстановяване може да продължи до 1 до 5 години, след което изместената част ​​се абсорбира поради костната резорбция. По това време лечението на херния на гръбначния стълб с народни средства е особено ефективно.

Как да се грижим за хернията у дома?

Благодарение на опита на предишни поколения, в съкровищницата на традиционната медицина има огромно количество средства за лечение на всички болести. Според някои данни около 30% от заболяванията могат да бъдат излекувани с помощта на „бабините“ методи.

Самите компоненти, които се използват в рецептите, са лекарства, които помагат на тялото да се справи с болестта . Зеленчуци, корени и билки съдържат витамини, микроелементи и антиоксиданти, които, в определени комбинации, могат да възстановят увредените функции.

Лечението на интервертебралната херния у дома е възможно с помощта на инструменти за външна и вътрешна употреба – компреси, мехлеми и тинктури.

Лечение с каланхое

Каланхоето се счита за универсално лечебно растение, тъй като се използва широко не само за лечение чрез традиционните методи, но и като част от състава на някои лекарства. Народните средства , подготвени от листата на каланхое, понякога имат ефикасността на скъпите фармацевтични препарати.

За да направите мазило за лечение на херния, трябва да вземете няколко листа от растението и да ги почистите от горния филм. След това пасирайте листата в блендер. Растителната част е леко загрята и се смесва с овесено брашно, така че да се получи каша, удобна за нанасяне. Това лекарство се прави най-добре непосредствено преди приложението, тъй че мехлемът да е топъл.

Мехлемът се прилага на тънък слой върху мястото на локализацията на цервикалната или лумбалната херния (в областта на гръдния кош херния се появява изключително рядко).

Използването на такова лекарство помага не само за облекчаване на болката, но и за значително намаляване на възпалителния процес.

Рецепта с прополис

За облекчаване на болката в гърба, пригответе алкохолен или маслен разтвор на прополис в съотношение 1:10. Полученият състав се намазва върху засегнатата област, а отгоре се покрива с топла кърпа. Прополисните листове или платна, с които пчеларите защитават кошера от вятър и валежи, са много ефективни и удобни при употреба.

От вътрешната страна на прополисното платно се събира достатъчно количество прополис, и така то придобива лечебни свойства. Платното се слага в областта на гърба, вечерно време, и се увива с вълнен шал. По-добре е постепенно да увеличавате времето за използване, за да сте сигурни, че лекарството се понася добре. Когато купувате прополисно платно, трябва да имате предвид, че колкото „по-мръсно“ е то, толкова по-полезни вещества съдържа.

Чесън и терпентин: само за външна употреба

300 гр. смлян чесън се смесва с чаша водка. Дръжте сместа на тъмно място в продължение на 7-10 дни, и чак след това я нанесете като компрес.

Направете компреса върху лумбалните или шийните прешлени за един час – това време е достатъчно, за да започне да действа чесънът.

Чесновите компреси се препоръчва да се редуват с терпентинови вани. Ще са необходими следните съставки:

10 гр. сапун, за предпочитане детски;
100 мл. салицилов спирт;
1 супена лъжица терпентин;
250 гр. гореща вода.

Във ваната не трябва да се излее цялата смес, а само една четвърт от нея. Температурата на водата трябва да бъде около 37 °, а времето на накисване – 10 минути.

Постепенно продължителността на процедурата може да се увеличи, и в рамките на две седмици да достигне до 25 минути.

Източник: moyaspina.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *