ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 напитки, които помагат да се подобри хормоналния баланс

За поддържането на хормоналния баланс лекарите много често изписват определени лекарства. Но, преди да отидете в аптеката е добре да се доверите и на онова, което предлага народната медицина

хормоналния баланс
Източник на изобржението: pexels.com

Знаете ли, че здравето и красотата на жените, до голяма степен, зависят от храненето? Всичко, което попада в тялото, оказва огромно влияние върху работата на различните органи и системи.

Преди много векове мъдрият Хипократ е казал: „Аз съм това, което ям!“ И до днес лекарите продължават да популяризират тази истина!

И ако храната е повече или по-малко ясна, тогава как да нормализирате здравословното състояние с помощта на напитките? Оказва се, че с тяхна помощ можете да подобрите хормоналния фон, което е особено важно за дамите. Правилния подбор на полезни чайове и напитки ще се отрази на общото здравословно състояние и репродуктивната функция. Освен това, с тяхна помощ, ще имате добра фигура, здрава и кадифена кожа и гъста коса.

Ето защо трябва да се обърне специално внимание на полезните напитки, които не бива да забравяте да включите в диетата си.

Днес решихме да ви припомним 5 много полезни напитки, които всяка жена трябва да пие редовно. Това са класически рецепти за здраве и красота, които лесно се приготвят и могат да се ползват през всеки сезон.

5 ПОЛЕЗНИ НАПИТКИ ЗА ЖЕНАТА

1. Топла вода с лимон

Източник на изобржението: pexels.com

Тази напитка е истинска находка за жените през лятото. Тя помага да отслабнете, да премахнете токсините от организма, да подобрите имунитета, състоянието на кожата и храносмилането. И всичко това благодарение на лимона и полезните вещества в него. Те са в състояние да повлияят на хормона лептин, отговорен за засищането на организма. Ако балансът му не се регулира, тялото започва да натрупва мастни депозити.

Приготвянето на напитката е много просто: в чаша гореща вода изсипете сока от половин лимон. Най-добре е да използвате тази прекрасна природна напитка сутрин, на празен стомах.

2. Чай, направен от малинови листа

Източник на изобржението: pexels.com

Тази напитка регулира работата на женската репродуктивна система. Малиновите листа укрепват мускулите на матката, така че менструацията, раждането и менопаузата са по-лесни.
Този чай дава изключителна енергия и може да замени кафето.

Рецептата за приготвяне е супер-лесна. Една голяма щипка малинови листа (може и сухи) се слагат в 200 мл вряща вода и се варят 10 минути. За да бъде хормоналния фон в ред, най-добре е да пиете от този чай по три чаши на ден. Но само не и преди сън, тъй като има вероятност заспиването да е по-трудно!

3. Мляко с куркума

Това е една от най-известните рецепти на Аюрведа. Също така се нарича и „златно мляко“. Това питие балансира хормоните, укрепва имунната система, подобрява храносмилането, добро е и при настинка.

В 200 мл горещо мляко добавете 1/2 чаена лъжица куркума. Можете също да добавите мед на вкус. Пие се малко преди сън.

4. Чай от лайка

Източник на изобржението: pexels.com

Чай от лайка отдавна се използва при различни заболявания на стомаха, червата, лигавиците, както и за облекчаване на спазмите. Действайки като антимикробен и противовъзпалителен агент, лайката има прочистващ ефект върху тялото.

Когато се пие горещ, изпотяването се засилва, тялото се освобождава от токсини, работата на червата се нормализира. Въпреки това, не злоупотребявайте с този чай – неговите седативни свойства могат да повлияят неблагоприятно върху концентрацията и производителността през деня.

5. Ментов чай

Тази фина напитка нормализира храносмилането и облекчава умората. Също така ментата се препоръчва при безсъние, потушава болката и помага да се отървете от честата и безпричинна раздразнителност.

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Източник на изобржението: pexels.com

През лятото трябва да се пият много течности, така че тялото да не страда от високите температури. Но проблемът е, че колкото и вода да пием, толкова по-трудно е да се утоли жаждата.

Ето защо е добре да разнообразявате и да поддържате водния баланс на организма с помощта и на други полезни чайове и напитки. Доказано е, че горещите напитки много по-добре утоляват жаждата, отколкото охладените. Освен това, те са и много полезни, както вече стана ясно.

Източник: mytonus.com

ТИ ЛАЙФ (капсули)
2 на цената на 1: ТИ ЛАЙФ (капсули) – при намалена функция на щитовидната жлеза

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *