ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Експресно подмладяващи маски за ръце със сода и сол

Кожата на женските ръце изисква специални грижи. С течение на годините тя започва да се свива, набръчква и да се покрива с петна. Това е основателна причина да глезим ръцете  по-редовно

Източник на изображението: pexels.com

Когато бръчките се появяват върху кожата на ръцете, те издават не само възрастта. Често ръцете се състаряват преждевременно и заради липсата на постоянни грижи. Разбира се, не е нужно да тичате веднага в козметичния салон за скъпи спа процедури. Не е нужно и да харчите прекалено много пари. Може да се погрижите за доброто състояние на ръцете и у дома.

Маски и процедури против стареене на ръцете, които може да направите лесно, докато почивате

Онова, което ви е нужно за да направите тази маска, лесно може да се намери във всяка кухня.

И така! Ето необходимите продукти:

  • 2 супени лъжици сол (може и морска сол)
    2 супени лъжици сода за хляб (бикарбонат)
    3 супени лъжици или пяна за измиване.

Ако ползвате морска сол, може да я счукате, за да стане по-ситна. По този начин по-едрите парчета няма да надраскат и да наранят кожата.

Всички съставки се смесват. Нанесете върху ръцете и масажирайте поне 10 минути. Цел: омекотяване на кожата, премахване на мазолите, отърваване от кератинизираните и мъртви клетки, отпушване на порите и подобряване на кръвообращението.

Содата има избелващ ефект. Следователно, след маската със сода, ръцете  ще станат по-светли поне с един тон. И ако се прави редовно (веднъж седмично) те ще бъдат по-меки, бели и нежни – като на аристократка!

Можете да прилагате маската изобилно не само върху дланите, но и малко над лактите. Ще забележите как с времето косъмчетата по ръцете ще станат по-светли и тънки.

След тази процедура не забравяйте да сложите подхранващ крем на ръцете. Ако кожата често изсъхва, добавете и няколко капки зехтин.

Маска, която може да се справи и с най-загрубелите ръце

Източник на изображението: pexels.com

За да направите тази маска ще трябва да смесите следните продукти. Няма да ви трябва точна доза – смесете ги на око, така че да се получи подходяща за пилинг смес.

Нужно ви е да имате: кафе, сол, сок от лимон, мед и кисело мляко.

Смесете всичко, нанесете върху кожата на ръцете и оставете да действа за около 15 минути. След като изплакнете добре сложете няколко капки етерично масло от чаено дърво върху тях. Завършете процедурата като намажете ръцете с крема за ръце, който използвате обичайно.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *