Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Катранен сапун при екзема, млечница и загуба на коса

Всеки е чувал и много хора знаят, че има катранен сапун. Може би някои от вас са го ползвали, а други са го върнали обратно на рафта, отблъснати от не особено приятния аромат

катранен сапун

А какво да кажем за външния вид на невзрачния катранен сапун? Нито е черен, нито кафяв… И най-често се продава увит в обикновен целофан. Не бързайте да отписвате това евтино и ефикасно средство, което ще ви помогне при някои не особено приятни кожни заболявания.

Катраненият сапун е абсолютно натурално средство за лична хигиена и лечение на кожни заболявания. Той не съдържа никакви оцветители или консерванти, или дори парфюм. Катраненият сапун отдавна е известен със своите лечебни свойства, и затова се използва доста успешно в козметиката. Често се случва да бъде предписан от дерматолозите като средство за лечение и профилактика на някои упорити кожни заболявания.

От какво се прави катраненият сапун? Защо е толкова черен? И защо мирише не особено приятно?

За направата на катранен сапун най-често се използва боров или брезов катран. Боровият катран се добива от богатите на смоли корени и кората на боровите дървета. Използва се от столетия като лечебно средство срещу шипове. Много добре повлиява тежките прояви на псориазис. Ползва се и при различни и упорити дерматологични заболявания.

Брезовият катран е продукт от суха дестилация на външната част на брезовата кора. Представлява гъста мазна течност, която няма адхезивни свойства.

Брезовият и боровият катран имат специфична остра миризма, която се усеща и в сапуна. Оттук и характерният цвят на сапуна – черен, понякога със синкавозелен или зеленикаво-син оттенък.

Лечебни свойства на катранения сапун

1. За кожата на лицето

Ако вече сте уморени от това да се борите с възпаленията и пъпките по кожата на лицето, непременно включете в лечението на възпалената кожа и катранен сапун. Този доказан продукт има отлични изсушаващи и лечебни свойства. В допълнение, сапунът от катран абсолютно не предизвиква алергични реакции, така че не би трябвало да се страхувате от последствията от неговото често използване.

2. При пърхот

Този сапун насърчава лечението на възпаления скалп. Той е много ефективен и ще ви помогне да се отървете от пърхота, благодарение на високото съдържание на уникални природни съставки. Може да се прилага и при упорита мазна себорея.

В допълнение, катраненият сапун е отлично превантивно средство срещу загубата на коса.

За да се използва, е необходимо да се намокри добре косата, да се приложи сапун върху корените и след това да се разнесе образувалата се пяна по цялата дължина на косата. След няколко минути, изплакнете. Приложете балсам или подхранваща маска. След две седмици редовна употреба, пърхотът ще изчезне.

3. Кожни проблеми

Дерматит, екзема, псориазис, себорея и много други заболявания ще бъдат добре повлияни след редовната употреба на катранен сапун! Сапунът от катран отлично изцелява кожата и насърчава бързото възстановяване на клетките. Благодарение на сапуна от катран, потокът от кръв към кожата се увеличава.

4. Интимна хигиена

Редовното подмиване с катранен сапун предпазва от различни инфекции, вируси и гъбички. Също така, този сапун е основно средство при лечението на млечница.

5. За лечение на рани

Катраненият сапун съдържа производни алкали и фенол, чиято комбинация много добре убива бактерии, вируси и гъбички.
Поради това, сапунът се използва активно за лечение на рани, акне и други увреждания на кожата. Той добре предотвратява активността на патогените, предотвратява повторната поява на инфекция и възпаление.

6. Защита от изпотяване

През летния сезон с катранен сапун е добре да се обработят подмишниците и краката, както и слабините. Той е по-добър и от най-рекламираните дезодоранти против изпотяване. Не само премахва миризмата на пот, но и значително намалява отделянето на пот, като цяло.

И въпреки неприятната миризма на сапуна, ароматът на катран изчезва много бързо.

7. Борба срещу паразитите

Разбира се, отстраняването на въшки с катранен сапун ще отнеме малко повече време. Но сапунът е напълно естествен и няма сериозни странични ефекти. Може да се използва дори и от деца!

8. Гъбички на краката

Периодично правете бани с катранен сапун, като оставате пяната да действа поне 10-15 минути, преди да изплакнете.

Единственият недостатък на катранения сапун е неговата миризма. От кожата ароматът на катран изчезва сравнително бързо. Проблемна е единствено косата, но и за това има лек. Просто облейте финално измитата коса с разтвор от вода и оцет и ще се отървете от неприятния аромат.

Източник: woman.ru

Глобал Хелт Дерматил
ДЕРМАТИЛ съдържа цинков оксид – помага при сърбежи, екземи, напукване, дерматити, раздразнения на кожата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *