ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на болки в ставите с хрян: Лечителката Людмила Ким препоръчва тези две рецепти

Повечето домакини използват хрян само в кухнята. А знаете ли, че това растение е много полезно – от върха на листата, та чак до корена!

хрян

В Русия, например, ползват хрян по време на сватбените церемонии. Хрянът е необходим елемент и при някои древни магически ритуали. И най-вече – народната медицина препоръчва използването на хрян не само за да стане храната по-вкусна, но и организмът по-здрав.

Хрянът е многогодишно растение, което принадлежи към семейството на зелето. Има средиземноморски произход, затова е разпознаваем и с красивото латинско наименование Armoracia. Практически се използва не само корена на конската ряпа, както я наричат селяните, но също така и листата.

Силата и значението на хряна са познати от хиляди години. Днес той е достъпен в целия свят. Използва се предимно в кулинарните практики, но има и много медицински приложения. По ирония на съдба, хрянът, всъщност, е отровен за конете!

Днес ще разберем с какво това популярно растение е заслужило народната любов и признанието на народните лечители.

Какви са ползите за здравето от честата консумация на хрян?

Сред другите зеленчуци листата на хряна се открояват заради добрата си хранителна стойност. Те съдържат витамини от група В, както и C, E и PP. В допълнение, листата на хряна имат много калий, калций, магнезий, сяра и селен. А концентрацията на аскорбинова киселина в хряна е много по-голяма, отколкото в лимона и касиса.

Наличието на фитонциди позволява използването на листата за защита от вредни микроорганизми. Концентрацията на фитонциди в листата на хряна е толкова голяма, че дори и изсушени, имат доказан бактерициден ефект.

Различни проучвания показват, че мощните, естествени химикали в хряна могат да бъдат ефикасна защита срещу микроби и бактериални инфекции, включително Listeria, E. coli и Staphylococcus. Затова слагайте смело листа от хрян на вашия сандвич или пържола, и се предпазвайте от тези нежелани бактерии, причиняващи различни инфекции. Специфичният антибактериален компонент в хряна се нарича алил изотиоцианат.

Ето и накратко ползите на хряна за здравето:

– Повишава имунитета и предотвратява рака.

– Полезен е за хората, които трябва и искат да отслабнат.

– Намалява кръвното налягане (заради високото съдържание на калий).

– Подобрява храносмилането.

– Помага по време на бременността и кърменето (заради високите нива на фолати).

– Повишава метаболизма (пълен е с протеини).

– Действа като антибактериален агент.

– Добър диуретик е.

– Подобрява дишането (аромата на хрян чисти слуз).

Това са две ефикасни рецепти с хрян, препоръчани от руската лечителка Людмила Ким

Людмила Ким

За изкарване на излишната сол от тялото

Преди да си легнете, вземете 2 големи листа от хрян, потопете ги във вряща вода, след това ги поставете на гърба и оформете компрес с кърпа и найлон. Ако е налице леко усещане за парене, това е нормално. Фатални изгаряния с този компрес не са възможни.

Сутринта внимателно развържете компреса и свалете листата. Те са погълнали излишната сол от тялото. Повторете процедурата с компресията, толкова пъти, колкото е необходимо.

Най-общо, листата на хряна са уникални, тъй като те извличат солните отлагания директно през порите на кожата. Ето защо, да не използвате тази способност на този толкова достъпен продукт ще е пропуск от ваша страна.

При болки в ставите

Тинктурата от листата на хряна помага при болки в гърба и болки в ставите. За целта се ползват млади, зелени листа, които просто се нагъват в стъклен буркан и се заливат със спирт (или водка). Сместа се влива в продължение на два дни на тъмно и хладно място, след което се прецежда и започва да се втрива върху болезнените области от тялото.

Проблеми с мускулите и ставите могат да започнат във всяка възраст. Но дори и когато конвенционалната медицина не може да даде бърз положителен резултат, е възможно да се ползват тези две доказани рецепти, за да се постигне една по-добра мобилност и здраве на ставите.

болка в ставите лечение
АРТРОМИН помага при болка в ставите

Източници:

http://link.springer.com/chapter/10.1007/978-1-4614-4310-0_30

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0027510704002908

http://cebp.aacrjournals.org/content/7/12/1091.short

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0956713510000058

http://jamanetwork.com/journals/jama/article-abstract/416446

http://dx.doi.org/10.1016/S0960-0760(02)00021-3

http://journals.lww.com/jpgn/Abstract/1999/02000/Diet_and_Chronic_Constipation_in_Children__The.15.aspx

http://aob.oxfordjournals.org/content/92/4/487.short

http://jamanetwork.com/journals/jama/article-abstract/193937

http://www.cabdirect.org/abstracts/19551401542.html;jsessionid=1D062723F05A22D456BE5E39BE5A0942

http://www.google.com/patents?id=vDgCAAAAEBAJ

Лечение остеохондроза листьями хрена

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *